Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jak macie ustawiony postuj palnika miedzy zapłonami? Ile min?

Moj piec chodzi non stop i mam ustawione na 10min ale nie wiem czy nie za długo bo przy minus 5 musialem podniesc temp zasilania na 40 stopni ,a gdy jest na dwoze na plusie albo kolo 0 to wystarcza 32-34 stopnie. Uklad mieszany nowe budownictwo.

Pytam bo mam taki objaw ze nie moge dogrzac pokoju a głowicę termostatyczna mam ustawiona na 6 i temp w pokoju max 21 ,a gdy pokretło ustawie na 4 to w pokoju ledwo 20 stopni. Kryzowanie ustawione na 4 czy to moze miec jakis wpływ?obecnie na dworze tylko -1.

Edytowane przez Ryszard
Dodano prefiks
Opublikowano

Czy moze zle ustawiam temp zasilania i poprostu musi tak byc ze potrzebuje np 45stopni jesli na dwoze jest juz chlodniej? I np przy -10 musial bym juz ustawic zasilanie 50-55 stopni?

Opublikowano

a co z resztą domu? Jest dogrzany czy też jest jakiś problem? Jeżeli problem dotyczy jednego pomieszczenia to może masz zbyt mocno zredukowany przepływ na tym grzejniku lub jest zapowietrzony?

Opublikowano

Parter dogrzany bo jest podłogowka. Problem jest z dwoma pokojami ktore sa od szczytu bo pozostale dwa sa w srodku domu ( blizniak). Kryzowanie wszedzie jest zrobione na 4 tak instalator ustawil. Patrzylem i uklad nie jest zapowietrzony.

• Lubię to 1
Opublikowano

To zwieksz krzyżowanie w pokoju, który jest niedogrzany.

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ok przetestuje