Popcorn1 Opublikowano 24 Marca 2021 #2 Opublikowano 24 Marca 2021 Kiedyś opłacało się kupować np. tekefony,teraz prawie to samo masz na Allegro.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj
FAFAŁ Opublikowano 24 Marca 2021 Autor #3 Opublikowano 24 Marca 2021 (edytowane) Z telefonami to bym nie zaryzykował , zbyt duże obawy mam . Bardziej takie pierdoly typu swiecaca końcówka do kranu . Aparacik dla dziecka . To kupuje ? no i mierniczek z którego jestem zadowolony aż bardzo . Dla mnie amatora jest wystarczajacy Edytowane 24 Marca 2021 przez FAFAŁ Foto nie moje tylko z ali :) Cytuj
piastun Opublikowano 24 Marca 2021 #4 Opublikowano 24 Marca 2021 Jak są dobre kupony to czemu nie? Trzeba tylko być czujnym przy wyborze przesyłki. Teraz koszerne są ASS aliexpress standard shopping z innymi bywa różnie. Przy promocjach i dobrych kuponach ceny potrafią być o 1/3 lub 1/3 niższe niż na allegro ale mówię tu o grach za kilkaset złotych. Drobnica często jest w podobnej cenie,/taniej na allegro Cytuj
Benton661 Opublikowano 25 Marca 2021 #5 Opublikowano 25 Marca 2021 (edytowane) Na Allegro są rzeczy kupowane w promocji albo za kupony na Aliexpress, tak to wygląda... Kupuję sporo u Chińczyków, parę porządnych i przydatnych gadżetów udało mi się wyhaczyc w dobrych pieniądzach, nawet parę stówek zarobić, chociaż na Allegro nie sprzedaję Edytowane 25 Marca 2021 przez Benton661 Cytuj
FAFAŁ Opublikowano 25 Marca 2021 Autor #6 Opublikowano 25 Marca 2021 (edytowane) Często porównuje ceny pomiędzy allegro czy olx bo tam też maja graty z chin. Zależy co potrzebuje i na kiedy . Jak coś potrzebne już no to trudno trzeba brać od naszych . Jak może poczekac to ta dyszka czy dwie idzie na coś innego . Aparacik wyszedł coś kolo 15 złotych taniej z chin . Tylko wiem że on za jakiś czas sie znudzi / zepsuje/ wyląduje w koszu , tak 15 zeta zostaje i można coś kupic sobie . Moja żona kupuje ciuszki nie no te ceny co oferuja u nas na fejsie tam ma kilka "sklepow" to koszmar . To samo a raz minimum raz drożej . I też ma farta bo większość leci samolotem okolo dwa tygodnie i jest w domu . Moje coś zakupy jakoś tak trafiam ze dłużej idą hihi . Ale idzie ja czekam dalej. Trzeba zwracać uwagę na dostawe . Przynajmniej ja się nauczyłem ze darmowa dostawa ze sledzeniem jest pewniejsza . Jak by nawet nie dotarło to zwracaja kase za towar a za wysyłkę nie. Edytowane 25 Marca 2021 przez FAFAŁ Cytuj
piastun Opublikowano 25 Marca 2021 #7 Opublikowano 25 Marca 2021 Jeśli chodzi o ciuchy to teraz najlepiej je kupować..... W Turcji osobiście :). Z uwagi na stosunek liry do PLN ceny są co najmniej 2x niższe niż w Pl,.jakość materiałów powyżej dobrej. Oczywiście mówię o ich sklepach w sieciowkach a nie bazarach, na których jest sama chińszczyzna. Cytuj
o6483256 Opublikowano 25 Marca 2021 #8 Opublikowano 25 Marca 2021 Kupuję tylko telefony na aliexpress. Nie ma problemu, tylko jeżeli wybieramy przesyłkę z chin musimy spodziewać się vatu. Cytuj
Popcorn1 Opublikowano 25 Marca 2021 #9 Opublikowano 25 Marca 2021 Jest kilku sprzedawców telefonów,którzy oferują wysyłkę z Niemiec, Hiszpanii,a nawet Polski. Wtedy nie ma ryzyka haraczu w postaci VAT-u. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj
gilal Opublikowano 25 Marca 2021 #10 Opublikowano 25 Marca 2021 (edytowane) Nawet już nie chodzi o kasę. Wiele rzeczy nawet u nas nie ma , a tam wszystkiego od groma ? Ja 2 razy zamawiałem radyjka do aut toyota. Wcześniej do C-HR, a teraz do rav4. Edytowane 25 Marca 2021 przez gilal Cytuj
Witek-z-Ulicy Opublikowano 25 Marca 2021 #11 Opublikowano 25 Marca 2021 Ja natomiast często oglądam z zaciekawieniem ten portal sprzedaży wysyłkowej. Najbardziej zastanawia mnie, kto wymyśla (niekiedy bardzo proste) narzędzia ułatwiające wykonanie przeróżnych prac. Ba niekiedy pomimo opisu, długo zastanawiam się do czego to służy i jak się to coś używa. Cytuj
sambor Opublikowano 25 Marca 2021 #12 Opublikowano 25 Marca 2021 Kilka razy kupowałem różne pomoce dla stolarza - bardzo pomysłowe i często się przydają, Najgorzej jest z kosztami przesyłki - Transport dużych ciężkich narzędzi czy maszynek sporo kosztuje, często przez to czyni nieopłacalnym te zakupy. Cytuj
sambor Opublikowano 25 Marca 2021 #13 Opublikowano 25 Marca 2021 Jednym z takich przykładów jest https://pl.aliexpress.com/item/32970144035.html?src=criteo&albch=remarketing&acnt=criteo-LF&isdl=y&aff_short_key=UneMJZVf&albcp=157466&device=pc&aff_platform=criteo&clickid=605cbb1809cb78d1e278339b8c2bc9ed_1616689945_32970144035 Koszt ok 130$, wysyłka prawie 100$ Mnie tokarz dorobił takie cudo za 200PLN. Cytuj
eliks Opublikowano 25 Marca 2021 #14 Opublikowano 25 Marca 2021 Brałem zegarki, gadżety erotyczne, radia 2din z Androidem, akcesoria samochodowe typu ładowarki, uchwyty, przetwornice i trochę ciuchów. Generalnie najmniej zadowolony jestem z ciuchów, ale pod towarami są opisy ludzi z całego świata wraz ze zdjęciami i tak naprawdę większość rzeczy jest zweryfikowana. Biore z Wisha i Aliexpres ale głównie z Wisha bo jak by nie było, to portal rodaka, Piotra Szulczewskiego. Edit: i brałem 2 baty (wędki), również super. Cytuj
sambor Opublikowano 25 Marca 2021 #15 Opublikowano 25 Marca 2021 Ja głównie elektronikę, nawet retro np lampy do wzmacniaczy lub radia + inne części, wiertła , zestawy dla majsterkowiczów itp. Cytuj
piastun Opublikowano 25 Marca 2021 #16 Opublikowano 25 Marca 2021 Generalnie z majreiendami trzeba uważać ale jak ktoś kupuje sprawdzone oferty to ryzyko jest zerowe. Ja ostatnio kupiłem oczyszcza z powietrza, depilator laserowy, telefony, polecam włączniki sieciowe 230v z pomiarem mocy/napięcia to wszystko oczywiście można automatyzować, ostatnio wyrwałem fajnego Leda sterowanego po wifi, 10w białego i możliwość zmiany kolorów po RGB to też super działa no i termometry z pomiarem wilgotności po BT. Do auta też kupowałem elektrozawór do kzfr,.to we Francuzach się często sypie. Oryginał 350-400 zł a ostatnio pojawiły się u Chińczyków po 70zl i co ciekawe śmigam na tym już 1,5r a przyszło do mnie to w tydzień z chin. Generalnie sporo popularnych rzeczy się opłaca kupować ale.... Czasem warto zerknąć lokalnie bo można się zdziwić jak chinole lecą w kulki Cytuj
FAFAŁ Opublikowano 25 Marca 2021 Autor #17 Opublikowano 25 Marca 2021 Mi kolega polecil aplikację na telefon alihelper . W głównej aplikacji daje się udostepnij potem wybiera alihelper i tam pokazuje czy ludzie są zadowoleni czy szybko wysyla . Coś tam to pomaga przy wyborze sklepu . Cytuj
gilal Opublikowano 25 Marca 2021 #18 Opublikowano 25 Marca 2021 W dniu 25.03.2021 o 16:43, eliks napisał(a): Brałem zegarki, gadżety erotyczne, radia 2din z Androidem, akcesoria samochodowe typu ładowarki, uchwyty, przetwornice i trochę ciuchów. Generalnie najmniej zadowolony jestem z ciuchów, ale pod towarami są opisy ludzi z całego świata wraz ze zdjęciami i tak naprawdę większość rzeczy jest zweryfikowana. Biore z Wisha i Aliexpres ale głównie z Wisha bo jak by nie było, to portal rodaka, Piotra Szulczewskiego. Edit: i brałem 2 baty (wędki), również super. Rozwiń Już myślałem, że "baty", ale te erotyczne ??? Cytuj
piastun Opublikowano 25 Marca 2021 #19 Opublikowano 25 Marca 2021 Jak lubicie gadżety to na bagood są dziś fajne latarki convoy S2 w dobrej cenie. Jak ktoś ma stare baterie z laptopa o jakąś ładowarkę do ogniw 18650 to jest strzał w 10. https://www.pepper.pl/promocje/convoy-s2-latarka-z-darmowa-dostawa-z-chin-376378 Cytuj
eliks Opublikowano 25 Marca 2021 #20 Opublikowano 25 Marca 2021 W dniu 25.03.2021 o 18:16, gilal napisał(a): Już myślałem, że "baty", ale te erotyczne ??? Rozwiń Dlatego dopisałem "wędki" żeby nie było ? Kupiłem bacika 8m na nocne zasiadki na leszcza i lina. Co prawda nie ciągnąłem nic większego niż 4kg ale kij ma duży zapas mocy. Dałem za niego bodajże 120zl. Cytuj
Benton661 Opublikowano 25 Marca 2021 #22 Opublikowano 25 Marca 2021 Używacie wyciskarek wolnoobrotowych? Mnie żona namówiła ostatnio na coś takiego: https://a.aliexpress.com/_vU8gsd Można wyrwać na promocjach i z kuponami za mniej niż 3 stówki. Znajomy, co ma Kuvingsa za 2,4 tysia stwierdził, że działa tak samo. Jedno jest pewne - smaku świeżo wyciskanego soku, czy to z owoców, czy warzyw nie da się z niczym porównać, a już na pewno nie ze specyfikami w kartonach z dopiskiem "100% sok" Ponoć detoks organizmu z soku z selera naciowego czyni cuda, ale jeszcze nie odważyłem się na to, by wypijać go przez 2 tygodnie po pół litra na pusty żołądek ? Generalnie super gadżet, polecam 1 Cytuj
Dayan Opublikowano 26 Marca 2021 #23 Opublikowano 26 Marca 2021 Telefon a ali kupiłem jeden oukitel, fakt, że był tani ale wykonanie straszne. Aparat fejkowy, aktualizacja oprogramowania nie działała a po kilku miesiącach zaczął odłazić ekran. Na plus to ładne kolory ekranu i szybkość działania. I był to wtedy świeży topowy model. Co do pozostałych rzeczy to różne, od ciuchów dla dzieci/siebie/żonie, kamerek do auta i motocykla, śrubek, konektorów, uchwytów na telefon i ładowarek, skończywszy na kompletnym wydechu do motocykla. Jestem zadowolony. Najważniejsze to nie celować w najtańsze przedmioty bo to w 90% rozpadnie się w ręku. I zastanawia mnie jak będzie z vatem od 1 lipca, kiedy to do celników ma dołączyć poczta polska i kasować vat za wszystkie przesyłki. Cytuj
Witek-z-Ulicy Opublikowano 26 Marca 2021 #24 Opublikowano 26 Marca 2021 (edytowane) W dniu 25.03.2021 o 22:54, Benton661 napisał(a): Używacie wyciskarek wolnoobrotowych?,,, Rozwiń Używałem, teraz używam sporadycznie. W dniu 25.03.2021 o 22:54, Benton661 napisał(a): ,,,https://a.aliexpress.com/_vU8gsd Można wyrwać na promocjach i z kuponami za mniej niż 3 stówki. Znajomy, co ma Kuvingsa za 2,4 tysia stwierdził, że działa tak samo. Rozwiń Wyciskarki wolnoobrotowe Kuvings EVO820 o mocy 240 W, bez problemu można nabyć także, za kwotę 1 500 zł (tej samej mocy). Natomiast, to co podlinkowałeś jest o mocy 150 W. Ta sama jednostka o większej mocy wyciskania, kosztuje już dwa razy więcej. Mam dwie wyciskarki wolnoobrotowe, stoją niewykorzystane i pokrywają się kurzem. Natomiast blender kielichowy, jeżeli nie codziennie, to co drugi dzień jest wykorzystywany maksymalnie. Edytowane 26 Marca 2021 przez Witek-z-Ulicy Cytuj
Benton661 Opublikowano 27 Marca 2021 #25 Opublikowano 27 Marca 2021 W dniu 26.03.2021 o 17:20, Witek-z-Ulicy napisał(a): Mam dwie wyciskarki wolnoobrotowe, stoją niewykorzystane i pokrywają się kurzem. Natomiast blender kielichowy, jeżeli nie codziennie, to co drugi dzień jest wykorzystywany maksymalnie. Rozwiń U mnie akurat blender poszedł w odstawkę po wypróbowaniu tej wyciskarki, ale każdy niech robi to co lubi Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi