negativemusicpl Opublikowano 17 Marca 2021 #1 Opublikowano 17 Marca 2021 Witam, posiadam sterownik ST-37N RS i regulator pokojowy, regulator bez RS, jedynie wychodzą z niego dwa przewody do sterownika, podłączyłem wszystko, ustawiłem w sterowniku pieca jako regulator standardowy. Mam taki problem, że regulator wrzuca piec w tryb podtrzymania i piec wygasa. Pomocy Cytuj
Snurq Opublikowano 17 Marca 2021 #2 Opublikowano 17 Marca 2021 A co miałby robić regulator według Ciebie? Niestety sterownik chyba nie obsługuje siłownika zaworu więc zostają Ci 3 opcje: To co masz teraz czyli przejście kotła w tryb potrzymania gdy nie potrzebujesz ciepła ( w tym wypadku trzeba dobrze dostroić opcje podtrzymania, tak aby żar utrzymywał się na palenisku nie gasnąć, jednocześnie nie wytwarzając nadmiernej ilości ciepła której nie potrzebujesz) Ustawić na sterowanie załączenia pracy pompy - efekt bardzo podobny jak w opcji wyżej - bez odbioru kocioł i tak przejdzie w podtrzymanie. Ustawić obniżenie temperatury zadanej kotła np o 10 stopni - zmienia temperaturę na piecu Osobiście polecam dołożyć zawór regulujący przepływ ciepłej wody, i dołożyć sterownik po RS np i-1, wtedy regulator ma większy sens. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi