Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ocieplenie klimatu, rekordy zimna, zima stulecia.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przyjedź na wschód. To pojeździsz. 

Opublikowano

Blizej mi do Ostrołeki niż Warszawy ?

Ale pamiętam zimy gdzie każdy woził łopate do odśnieżania, ile to razy zaspe sie rozkopywało jak kółka radośnie w śniegu się kręciły.

Opublikowano

Eee... To ja w ostatnią zime stulecia ino rower ciągnąłem za sobą po sniegu... Mialo byc na skróty... Ale po drodze spotkalem faceta i wystajacy dach samochodu... Po pokonaniu kilku km i dotarciu do wsi wezwalem pomoc. Ciekawe co by bylo gdybym tamtedy nie "jechal"... 

A niee. To bylo ze 20 lat temu. Z 10 temu to juz kijanką zaparkowaliśmy w zaspie. 

• 4 lata później...
Opublikowano

Tymczasem na Siberi . Pomp ciepła nie znają ...

Opublikowano

To chyba logiczne że na syberii nikt pompy na zakłada bo jaki to miałby mieć sens skoro większość gazów z urządzeń chłodniczych jest ciekła 

To że oni nie mogą to nie znaczy że mu nie powinniśmy używać pomp. 

Na dzień dzisiejszy panele pv kosztują grosze jeśli ktoś rozbiłby sensowne ogrzewanie pompą ciepła jako dodatkowe źródło ciepła to okaże się że do tych -10 można ogrzewać dobrze ocieplony dom za zero zł, jest tylko jeden problem - Nasze państwo nie chce darmozjadów którzy nie płacą podatków w opale i żyją za darmo. 

• Lubię to 1
Opublikowano

Na Syberii popularne jest drewno i metody palenia jak za "króla ćwieczka". Nawet z węglem którego mają w bród jest problem, nie mówiąc już o gazie, czy oleju napędowym do zasilania kotłowni. Śmiejecie sie i nazywacie nasz kraj państwem z kartonu, ale Rosję to naprawdę nie wiadomo jak nazwać. To stacja benzynowa udająca kraj?

Opublikowano
6 godzin temu, szakallo napisał(a):

To chyba logiczne że na syberii nikt pompy na zakłada ..........

Ja to w formie zaczepnego żartu ...

5 godzin temu, o6483256 napisał(a):

.... nie mówiąc już o gazie.....

Na filmie Kobieta za miesiąc ogrzewania mieszkania zapłaciła 8 dolarów za gaz...

Opublikowano

To, że jedna kobieta cieszy się z rachunku za gaz, nie oznacza, że zdecydowana większość społeczeństwa niestety ten gaz widzi tylko w TV😂