Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

proponuję podać więcej informacji. Do tego co napisałeś trudno się odnieść. Nie wiadomo co masz teraz i jaki jest tego efekt i nie wiadomo czego oczekujesz. Warto też uzupełnić profil- to bardzo ułatwia udzielanie rad i nie trzeba co chwilę szukać danych dotyczących kotła instalacji czy ogrzewanego pomieszczenia. Możesz tez użyć wyszukiwarki i poszukać tematów związanych ze sterownikami techa - może tam znajdziesz odpowiedzi na swoje wątpliwości

Opublikowano

Kupiłem piec metalbet 17 Aqua eco i potrzebuje informacji na temat ustawień pieca .Podanie -Przerwa-Nadmuch.-Podtrzymanie . JESTEM SWIEZYM UZYTKOWNIKIEM PIECA .DOM 120 M2  .SPALANIE DOBOWE PONIZEJ 25KG NIE SCHODZI.KUPUJE EKOGROSZEK SOBIANEK PANTERA LUB LEW .MOJE NASTAWY TO 5 SEKUND PODANIE 40SEKUND PRZERWA NADMUCH 26% .MOZE KTOS POSIADA PODOBNY PIEC LUB STEROWNIK I POMOZE MI GO USTAWIC .STARALEM DZWONIC DO FIRMY METALBET O POMOC ALE ONI TYLKO SPRZEDAC ALE JUZ POMOC W USTAWIENIU PIECA TO JUZ NIE ODBIERAJA TELEFONOW

Opublikowano

Witam rozumiem że jest to sterownik dwustanowy bez PID, palnik fajka ?

Znam piec i sterownik i tak ; dawka, przerwa i siła nadmuchu wydaje się prawidłowa natomiast pytanie jest jakie są parametry ustawienia podtrzymania i jak długo piec w tym stanie się utrzymuje. Dobrze by było wiedzieć coś o instalacji i samym budynku, bo może się okazać że 25 kg to jest super wynik. Co do pieca też miałbym kilka sugestii ale to na priv. Dla mnie jest on bardziej agua jak eko.

Pozdrawiam.

Opublikowano (edytowane)

1

Witam praca podtrzymania 10 sekund. Przerwa podtrzymania 25 minut .wentylator czas pracy 15sekund  .czas przerwy 10 minut .bieg wentylatora 35 % .instalacja nowa zawór czterodrogowy regulator pokojowy do podlogowki 

Edytowane przez TIMON120777
niepotrzebny cytat poprzedniego posta
Opublikowano

Sympatyczny kolego sanchez771 nie odpowiedziałeś na wszystkie pytania, a wszystkie są ważne, czytaj ze zrozumieniem. (Instalacja, budynek, palnik ,  czas w podtrzymaniu) .

Nie ustosunkowałeś się też do rad TIMONA. Jeżeli myślisz że jestem wróżbita MACIEJ to muszę cię zawieść. Pozdrawiam.