pkolo86 Opublikowano 8 Czerwca 2020 #1 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Witam. Sterownik K1pv2 z Pid. Piec komfort Eko duo 15 kw Czy w trybie letnik pompka Cwu powinna chodzić cały czas? Czy ona się sama włącza od temperatury Pieca bądź Ceu. Na pieca zadana 55 boiler 55. Cytuj
mkaczko Opublikowano 8 Czerwca 2020 #2 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Jak sie woda w bojlerze zagrzeje to sie wylaczyNie wiem tylko czy jesli na kotle masz 55 a na bojlerzez 55 czy ten bojler sie do tej temp. zagrzejeJesli pompka chodzi caly czas to ustaw na bojlerze 50Wysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka Cytuj
HarryH Opublikowano 8 Czerwca 2020 #3 Opublikowano 8 Czerwca 2020 W Menu serwis masz opcję "pompa cwu lato" -musisz ją odznaczyć, by pompa wyłączała się po dogrzaniu zasobnika. W innym przypadku chodzi cały czas. Cytuj
pkolo86 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Autor #4 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Pompka często jest wyłączona. I taka sama jest temp na piecu co na bojlerze Cytuj
Gość berthold61 Opublikowano 8 Czerwca 2020 #5 Opublikowano 8 Czerwca 2020 No i bardzo dobrze , ubierzesz trochę wody z bojlera to ona się załączy jak spadnie temp , tylko ustaw sobie histerezę na jakieś 10 stopni bo po co co chwilę ma się włanczać i wyłączać . Cytuj
mik90 Opublikowano 15 Czerwca 2020 #6 Opublikowano 15 Czerwca 2020 Witam. Nie chcę zakładać nowego tematu, więc zapytam w tym poście, ponieważ również mam pytanie o tryb letni w Defro Komfort Eko Lux 20 KW. Sterownik Tech K1pv4 soft 3.4.0. Mi się ta pompa od CWU również wyłączała(obecnie kocioł wygasiłem), ale wydaje mi się, że w zeszłym roku pompa od CWU pracowała cały czas. Jesienią miałem wymianę sterownika, ale soft ten sam i w opcji pompa cwu lato mam opcję "włączona" a mimo to pompa się wyłącza po dogrzaniu bojlera. Proszę o pomoc. Kolejna sprawa dlaczego wygasiłem kocioł to fakt, że widziałem jak się męczy, dymi po otwarciu drzwi itp. bo więcej jest w nadzorze jak pracuje, ale może to wina eko bo po zimie paliłem Bobrek 29 mj. Może mniej kaloryczny eko tutaj pomoże? Cytuj
gilal Opublikowano 16 Czerwca 2020 #8 Opublikowano 16 Czerwca 2020 Witaj Może być tak, że w ustawieniach (jak dobrze pamiętam) serwisowych masz ustawioną max tem. cwu i dlatego Ci wyłącza pompę Na lato lepiej zasypać nisko kaloryczny eko. Szczególnie jak za duży kocioł Cytuj
mik90 Opublikowano 16 Czerwca 2020 #9 Opublikowano 16 Czerwca 2020 Muszę spr. czy jest taka opcja.. No właśnie o mniej kalorycznym Eko myslalem.. Możesz coś polecić? Cytuj
gilal Opublikowano 16 Czerwca 2020 #10 Opublikowano 16 Czerwca 2020 Oj nie, bo palę pelletem. Ale jest tego. Choć ja jak paliłem eko to nie zmieniałem paliwa, ale nie tak wysokim paliłem. Potem paliłem latem eko z zapalarką i to mi bardzo dobrze się sprawdzało. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi