Outsider Opublikowano 9 Maja 2020 #251 Opublikowano 9 Maja 2020 @Witek-z-Ulicy gdyby nie oryginał Fettinga nie zajarzyłbym o co kaman. Te covery do mnie nie przemawiaja wogóle. 1 Cytuj
gilal Opublikowano 10 Maja 2020 #252 Opublikowano 10 Maja 2020 (edytowane) Coś z fajnych czasów jak jeszcze nie było wirusa :) Edytowane 10 Maja 2020 przez gilal 1 Cytuj
Outsider Opublikowano 16 Maja 2020 #253 Opublikowano 16 Maja 2020 Jak byłem mały, to chciałem być kierowcą ciężarówki ... 1 Cytuj
Witek-z-Ulicy Opublikowano 17 Maja 2020 #256 Opublikowano 17 Maja 2020 (edytowane) Akademia Muzyczna im. Karola Szymanowskiego w Katowicach. 6 maja 2020 r. artyści, pedagodzy Akademii Muzycznej im. Karola Szymanowskiego w Katowicach, nagrali wideoklip do kompozycji „Seed of Hope” („Ziarno Nadziei”). Wideoklip „Seed of Hope” powstał ku pokrzepieniu serc ludzi na Śląsku, w Polsce i na całym świecie. Tym projektem twórcy chcą przekazać nadzieję (ziarno nadziei, zgodnie z tekstem utworu) i nastroić pozytywnie w trudnym czasie izolacji społecznej, spowodowanej epidemią koronawirusa. Muzykę napisał Darek Janus, a słowa Anna Ruttar. Wideoklip ukazujący sfilmowaną naturę (w tym tytułowe ziarno) na przemian z muzykami wykonującymi utwór w pustych wnętrzach Akademii Muzycznej, zrealizował wywodzący się ze Śląska dom produkcyjny AG Studio. Poniżej kulisy powstania wideoklipu. Po kuluarach oprowadza absolwent i wykładowca Akademii Muzycznej im. Karola Szymanowskiego, akordeonista Marcin Wyrostek. Edytowane 17 Maja 2020 przez Witek-z-Ulicy Cytuj
Jozefg1 Opublikowano 17 Maja 2020 #257 Opublikowano 17 Maja 2020 W dniu 9.05.2020 o 12:22, plasticfun napisał: Nowa piosenka Kazika, w opisie macie tekst. Jakże trafne na dzień dzisiejszy. Kazik zawsze potrafił pokazać w cudowny sposób aktualne sytuację. Pewnie dlatego radiowa pis-trójka piosenkę ocenzurowała. Ktoś mi wyjaśni dlaczego? Ja tam nic obraźliwego nie słyszę.... Może to celowy zabieg marketingowy? Cytuj
Witek-z-Ulicy Opublikowano 17 Maja 2020 #258 Opublikowano 17 Maja 2020 5 godzin temu, Jozefg1 napisał: ,, Ktoś mi wyjaśni dlaczego? ,, ,, Może to celowy zabieg marketingowy? Jest akcja, jest i reakcja. Moim zdaniem, to raczej "Bajka o Żelaznym Wilku". Do dramatu i symboliki "Chocholego Tańca", jeszcze sporo brakuje. Cytuj
plasticfun Opublikowano 18 Maja 2020 #260 Opublikowano 18 Maja 2020 W dniu 17.05.2020 o 10:30, Jozefg1 napisał: Pewnie dlatego radiowa pis-trójka piosenkę ocenzurowała. Ktoś mi wyjaśni dlaczego? Jozefg1 bo " Prawda to bluźnierstwo ,, i to jest ten ból.. 1 Cytuj
Witek-z-Ulicy Opublikowano 22 Maja 2020 #261 Opublikowano 22 Maja 2020 (edytowane) Przymknijmy na chwile powieki, następnie chwila oddechu i wsłuchajmy się w piosenkę aktorską (tym razem, okrojoną z środków muzycznych), w wykonaniu aktora Mateusza Damięckiego. Edytowane 22 Maja 2020 przez Witek-z-Ulicy 2 Cytuj
plasticfun Opublikowano 22 Maja 2020 #262 Opublikowano 22 Maja 2020 (edytowane) Witam Szanowni Koledzy Kazik wypuścił nową piosenkę ,lecz tym razem przeciw tzw. hejterom po aferze z radiową trójką ;-) Pozdrawiam plasticfun Edytowane 22 Maja 2020 przez plasticfun Cytuj
Gość witek4321 Opublikowano 23 Maja 2020 #263 Opublikowano 23 Maja 2020 (edytowane) Preferuję spokojne klimaty :) Utwór na powitanie :) Nie spodziewałem się tak szybkiego powrotu ale życie nie znosi pustki...Tadek Krok, mój serdeczny kolega ze szkolnej ławy. Adzik,pozdro. Hejka. Edytowane 23 Maja 2020 przez witek4321 Cytuj
Witek-z-Ulicy Opublikowano 24 Maja 2020 #264 Opublikowano 24 Maja 2020 W tej Małopolsce to czasami powstają urocze klimaty literacko - muzyczne. W końcu ktoś powolutku i po cichutku tworzy niepowtarzalną atmosferę muzyczną, którą onegdaj stworzyła grupa "Pod Budą". Cytuj
Gość witek4321 Opublikowano 24 Maja 2020 #265 Opublikowano 24 Maja 2020 Witam imiennika:) Galicja to swoiste klimaty IXX i początków XX wieku i tak pozostało do dziś. Przynajmniej w stolicy regionu - Krakowie. Z mojej miejscowości na barda pełną gębą wyrósł Mirek Czyżykiewicz bywający na salonach Warszawy, ale i mało znana grupa Serencza która popularyzuje treści mniejszości etnicznej Łemków . Może kiedyś jeszcze coś z ich utworów tutaj podrzuce ale mam obawy jak by to zostało przyjęte. W moich stronach jak na Bałkanach, jeszcze widać zgliszcza opuszczonych wsi ,niby wszyscy w zgodzie żyją ale żale i krzywdy z lat powojennych i akcji Wisła nadal dzielą ludzi. No ale to nie ten temat. Pozdrawienia i hejka. Cytuj
Fozgas Opublikowano 24 Maja 2020 Autor #266 Opublikowano 24 Maja 2020 Pozdrawiam „Witków”, a także pozostałych forumowiczów, którzy urozmaicają i podtrzymują temat :) Cytuj
gregory567 Opublikowano 28 Maja 2020 #267 Opublikowano 28 Maja 2020 Ja zwykle puszczam hity z eski na youtubie, nie mam ulubionego zespołu czy piosenki Cytuj
Gość witek4321 Opublikowano 30 Maja 2020 #268 Opublikowano 30 Maja 2020 (edytowane) Ktoś proponował już ten utwór? Nie śledzę listy szczegółowo :) Jakże życiowy i skłaniający do chwili zadumy... hejka : ) Edytowane 30 Maja 2020 przez witek4321 Cytuj
Fozgas Opublikowano 31 Maja 2020 Autor #269 Opublikowano 31 Maja 2020 (edytowane) „...to będzie dobry dzień...”, tydzień, miesiąc... itd. Edytowane 31 Maja 2020 przez Fozgas Cytuj
Witek-z-Ulicy Opublikowano 31 Maja 2020 #270 Opublikowano 31 Maja 2020 17 minut temu, Fozgas napisał: „...to będzie dobry dzień...” Dobry dzień, to mieliśmy w odchodzącym tygodniu.Dzień Matki. Tych artystów przedstawiać nie muszę. Chyle czoła, za scenariusz, aranżacje i wykonanie. Cytuj
Witek-z-Ulicy Opublikowano 31 Maja 2020 #271 Opublikowano 31 Maja 2020 W dniu 24.05.2020 o 13:03, witek4321 napisał: Witam imiennika:) Galicja to swoiste klimaty IXX i początków XX wieku i tak pozostało do dziś. Przynajmniej w stolicy regionu - Krakowie. Z mojej miejscowości na barda pełną gębą wyrósł Mirek Czyżykiewicz bywający na salonach Warszawy ,, Pozdrawiam Gorlice. Muszę się przyznać, że nie znałem tego zacnego barda. Pierwszy utwór jaki znalazłem w sieci to „Konie narowiste” Włodzimierza Wysockiego, jestem pod wrażeniem. Mnie nie wypada, ale dobrze by było gdybyś coś osobiście wkleił z dorobku pieśniarza, gitarzysty, kompozytora, poety i artysty grafika. Podczas przeszukiwania w sieci dorobku Mirosława Czyżykiewicza, odnalazłem zapomnianą przeze mnie wokalistkę, kompozytorkę Joannę Lewandowską. Poniżej wspólny występ Joanny i Mirosława. Poniżej piosenka o miłości z płyty Joanny Lewandowskiej "Mężczyźni mojego życia... Marek G. z Krakowa". Autorem słów oraz muzyki jest Marek Grechuta Cytuj
Gość witek4321 Opublikowano 6 Czerwca 2020 #272 Opublikowano 6 Czerwca 2020 Chwilę byłem nieobecny ale już jestem :) Witku, w sumie to już herbata po obiedzie bo sam Mirka przedstawiłeś :) Ale.... Jest jeszcze jeden gorliczanin którego mało kto znał i kojarzył z kultowym zespołem... Zespołem tym był wspaniały Breakout i jego lider - niedościgniony , cudowny artysta Tadek Nalepa. W jego zespole grał chłopak z Gorlic, Piotrek Nowak. Na gitarze basowej . Niestety kilka miesięcy temu zmarł . Odeszła Mira, odszedł Tadeusz i Piotr ... Ot życie. Ale ten zespół mam w sercu cały czas. I nie tylko ja. A teraz ich bodajże najbardziej znany utwór, chociaż dla mnie każdy inny jest równie wspaniały. Cytuj
Gość witek4321 Opublikowano 6 Czerwca 2020 #273 Opublikowano 6 Czerwca 2020 Rozpędziłem się i wrzucam jeszcze dwa utwory :) Uwielbiam polskie piosenki z lat 60 -tych. Dzisiaj nikt takich piosenek nie tworzy...Może to za trudne dla dzisiejszych artystów. Cytuj
Gość berthold61 Opublikowano 7 Czerwca 2020 #274 Opublikowano 7 Czerwca 2020 To tyż coś z moich stron https://youtu.be/GlGg1pqg5dk https://youtu.be/fHs8Y-w0WnE Cytuj
Witek-z-Ulicy Opublikowano 21 Czerwca 2020 #275 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Weekend, więc pora na nastrojową muzykę. Grecki muzyk i kompozytor Jannis Chrysomallis swoją twórczością niesie wizję dobra i piękna, oraz promuje pokojową wizję lepszego świata. Koleżanki i koledzy poznajcie Yanni. źródło:https://www.yanni.com/ Muzyk obiecuje na swojej stronie niesamowite emocje."Nie mogę się doczekać bycia z wami wszystkimi, w tym bardzo intymnym otoczeniu!… Całkowicie nieskrępowani !… Pójdziemy tam, gdzie mnie zabierzecie!… Żadne dwie noce nigdy nie będą takie same! :)… Yanni ❤️" By zachęcić do zapoznania się z dorobkiem artystycznym tego genialnego muzyka i kompozytora proponuje na sam początek taką sobie zabawę muzyczną. Dla tych, którym przypadł do gustu ten typ muzyki proponuje utwór (wypisuje głupoty, to jest spektakl muzyczny) „Do ostatniej chwili”, wykonany w kamiennym teatrze w Akropolu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi