Nilhi Opublikowano 3 Grudnia 2019 #1 Opublikowano 3 Grudnia 2019 Rok temu kupiłam nowy kocioł - Saunier Duval Isotwin Condens35-B. Wszystko było ok do momentu pierwszego przeglądu. Bezpośrednio po pierwszym przeglądzie (październik) czujnik w kotle zaczął pokazywać utratę ciśnienia wody. Średnio 0,3-0,4bary tygodniowo, czasem mniej, czasem więcej. Na serwisanta czekałam do wczoraj. Wczoraj serwisant wymienił czujnik, bo wydawało się, że z kotłem wszystko jest ok. I od wczoraj straciłam 0,5bara - w jeden dzień. Odkryłam manometr na instalacji w innym miejscu - czujnik pokazuje dobrze. Nigdzie w domu, ani w piwnicy, ani na zewnątrz nie widzę żadnego wycieku. Co to może być i dlaczego każda wizyta serwisanta pogarsza sprawę? Będę wdzięczna za każdą sugestię, bo nie ogarniam!
sambor Opublikowano 3 Grudnia 2019 #2 Opublikowano 3 Grudnia 2019 Trzeba sprawdzić ciśnienie w naczyniu przeponowym, pewnie ono straciło ciśnienie, a jak jest OK to gdzieś w instalacji , ale z tym to już problem.
Nilhi Opublikowano 3 Grudnia 2019 Autor #3 Opublikowano 3 Grudnia 2019 Dziękuję bardzo za podpowiedź. Mąż koleżanki właśnie telefonicznie poinstruował mnie gdzie najczęściej są te przecieki i jednak to był po prostu przeciek. Nie tylko nie wpadłabym na to, żeby go szukać w skrzyneczce, ale nawet nie wiedziałam, że taką mam... Mówię - blondynka...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.