Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sterownik tech ST, 37n RS czy ktoś ma

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

JAK W TYM STEROWNIKU USTAWIĆ ZADANĄ CZYLI 50ST MAM 6OS USTAWIONĄ I PRZECHODZI W PODTRZYMANIE JAK PRZEDSTAWIĘ NA 50S TO NIE PRZECHODZI CZY TRN STEROWNIK MA FABRYCZNIE USTAWIONE 60S

Opublikowano

Egonito

możesz zmienić zadaną z menu głównego przy pomocy strzałek. pisałeś w innym watku że kocioł przy zadanej 60st nie chce grzac wyżej niż do 51- może tu jest problem a nie w samym ustawieniu jej poziomu. czy jak przestawisz na 50st to osiaga tą temperaturę i nadal pracuje czy jej nie osiaga??? A może masz poustawiany program tygodniowy i on wprowadza zamieszanie???

Opublikowano

Piec dochodzi do zadanej 60s i się odstawia lecz jest za gorąco dlatego zmieniam zadana z ekranu głównego na 50s zatwjerdzam piec dochodzi do zadanej 50s lecz się nie odstawia tylko chula dalej

Opublikowano (edytowane)

Piec dochodzi do zadanej 60s i się odstawia lecz jest za gorąco dlatego zmieniam zadana z ekranu głównego na 50s zatwjerdzam piec dochodzi do zadanej 50s lecz się nie odstawia tylko chula dalej

IMG_20191129_165915.jpg

Edytowane przez Egonito
Opublikowano

nie mogę odtworzyć filmu- możesz link wstawić

Opublikowano

a jak długo czekałeś po tej zmianie na reakcję kotła? bo może ma ustawione dokończenie cyklu czyli czas podawania+przerwa podawania musi przejść nawet jak w trakcie osiągnie zadaną żeby dopalić dawke paliwa i nie zostawiać jej kopcącej na palniku

Opublikowano (edytowane)

Nie am ustawione priorytet ogrzewanie domu po resecie to samo on musi być fabrycznie ustawiony i nie można tego zmienić chyba że trzeba wejść w meni serwisowe szkoda że nikt nie posiada takiego sterownika 

Edytowane przez Egonito
Opublikowano (edytowane)

w instrukcji napisali że możliwa regulacja zadanej w zakresie 45-80st jak dobrze pamietam- chyba ze sobie producent kotła zażyczył blokady żeby nie grzać zbyt nisko

Edytowane przez TIMON120777
Opublikowano (edytowane)

No tak tylko nie chcę nic popsuć tylko pytanie czy tak jest 60s fabrycznie  blokada i nieda się zejść niżej oze posiada ktoś ten sterownik i się wypowie. Właśnie tak pisze musi być blokada

Edytowane przez Egonito
Opublikowano

w serwisowym nie popsujesz nic - możesz śmiało kręcić. zawsze możesz przywrócić ustawienia fabryczne. te sterowniki wychodziły w kilkunastu wersjach. Pierwsze miały inny sposób regulacji, potem dodali procentowe sterowanie nadmuchem i programowanie tygodniowe. Zajrzyj jeszcze tam bo może w nim zostało ustawione podpbicie temperatury i stąd taka jazda. 

nie pamiętam juz czy pytałem ale czy przywracałes ustawienia fabryczne? jeśli tak to czy po tej operacji zadana dla CO po włączeniu sterownika nadal była 60 czy inna???

Opublikowano

spytam jeszcze czy masz do tego sterownika jakiś zawór podpięty , regulator pokojowy ewentualnie czujnik temperatury zewnętrznej?

Opublikowano (edytowane)

Nie mam czujników tylko pompa co załącza się przy 40s po resecie zadana wraca na 60s. Niby prosty sterownik a tyle problemów 

Edytowane przez Egonito
Opublikowano (edytowane)

Jutro zadzwonię. Może zmienić sterownik na inny tylko jaki

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu
Opublikowano

jak chcesz mogę Ci podesłać swoją sztukę st37 w innej wersji bez blokad. leży od dawna nieużywana odkąd bawiłem się sterownikami do testów