robert1991 Opublikowano 30 Października 2019 #1 Opublikowano 30 Października 2019 Cześć Wiosną planuje montaż nowego pieca. Obecnie przygotowuję się merytorycznie. Narysowałem taki schemat który chce pokazać instalatorowi. Proszę o opinię czy to będzie w takim układzie działać prawidłowo. Z góry dziękuje za pomoc.
adamzk Opublikowano 8 Listopada 2019 #2 Opublikowano 8 Listopada 2019 Może coś takiego. bufor według instrukcji obsługi kotła ma mieć min. 2500 litrów Wysłane z mojego Lenovo YT-X703L przy użyciu Tapatalka
DzonyZerg Opublikowano 13 Grudnia 2019 #3 Opublikowano 13 Grudnia 2019 Co do laddomat to upatrzylem sobie u Juzefa takie rozwiązanie. Na pewno tańsze, może nawet i dużo. Działa niby nawet lepiej. Juzef na pewno wie co pisze i do tego chce pomóc. No ale nie skorzystam bo mój HG ochronę ma wbudowana i ładuje grawitacyjnie. Do tego ma w sterowniku sterowanie ekwitermiczne więc na grzejniki dam na siłowniku a nie na tym schemacie wyżej. I cały misterny plan... :)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.