Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Podłączenie mini bio 10kW

Szaku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na temat bezprzewodowego się nie wypowiem, ponieważ nie miałem z nim doczynienia....wiem, że to co na kablu, to pewniejsze, no chyba, że sam czujnik padnie w obudowie... 

Co do żony i przewodu... 

Możesz jej powiedzieć, że to taka nowoczesna i ekologiczna suszarka do powieszenia prania... Może sobie nawet ściereczke powiesić jak zapragnie :) 

Opublikowano
3 minuty temu, Trener40 napisał:

Na temat bezprzewodowego się nie wypowiem, ponieważ nie miałem z nim doczynienia....wiem, że to co na kablu, to pewniejsze, no chyba, że sam czujnik padnie w obudowie... 

Co do żony i przewodu... 

Możesz jej powiedzieć, że to taka nowoczesna i ekologiczna suszarka do powieszenia prania... Może sobie nawet ściereczke powiesić jak zapragnie :) 

hahaha ekologiczna suszarka dobre :)

Pomyślę zadzwonię do kostrzewy i pogadam zobaczę co powiedzą :)

Opublikowano

Mam bezprzewodowy i mogę polecić. Można sobie przenosić w dowolne miejsce. Zasięg do 20 m. Baterie wymieniane po 1,5 roku

Opublikowano

Na chwilę obecną mam tylko kocioł zapakowany fabrycznie - zafoliowany oraz dodatkowo przykryty plandeką ponieważ kocioł stoi na dworze.

Dodatkowo do pieca mam 2 pompy ( starą i nową automatyczną )

Czujnik temp zewnętrznej CT-4 - 2szt

Moduł internet Econet

Opublikowano

CT - 4, to są czujniki do kotla i CWU. 

Więcej nic na te chwile nie dokupuj oprócz czujnika pokojowego. Może okazać się, że będziesz prowadził kocioł na zasadzie wł-dogrzej - wył., ponieważ przy pracy stałej będzie w kotle kupa syfu, gdyż kocioł będzie pracował na min mocy... Dowiesz się o tym jak to wszystko zacznie działać... Zawsze możesz ten kolorowy wyświetlacz dokupić, o ile stwierdzisz, że " żyć bez niego nie możesz" 

Opublikowano

Nie zależy mi na tym kolorowym ustrojstwu bo i tak nie miałbym go gdzie położyć dlatego chciałem z niego zrezygnować całkowicie ale koleś sprzedając mi kocioł mógł wspomnieć o zwykłym czujniku a on nic - ale płakać nie będę :p

Zamówię sobie i będzie git :)

Opublikowano

Wracając do tematu samego podłączenia kotła to podłączę go na obiegu otwartym.

Do zbiornika wyrównawczego wiem, że proponujecie stalowe rury ale chyba jednak zostanę przy tej co mam - skoro wytrzymała wysokie temp wody przy kotle na miał gdy wyłączyli mi prąd a temp na piecu oszalała - w piecu aż woda się gotowała a przynajmniej miałem takie wrażenie ( taki był dźwięk jakby się woda gotowała ) i zbiornikiem wyrównawczym na dwór wylatywała woda to teraz tym bardziej wytrzyma a zresztą to akurat przerobić będę mógł w każdym momencie tak naprawdę :)

schemat_1.thumb.png.268406cfc90a8fd42e8eac3be9331a96.png

Teraz pytanie czy na zasilaniu zaraz po wyjściu na boiler mam założyć zawór zamykający aby odciąć piec od grzejników aby w okresie letnim nie potrzebnie woda szła na grzejniki? Bo w sumie zastanawiam się czy nie zamontować do boilera w CWU grzałki elektrycznej w celu podgrzewania wody w okresie gdy nie działa piec - w tym momencie mam przełączoną instalację wodną odcinając boiler i podłączony mały 30l boiler elektryczny ale zastanawiam się czy po prostu go nie zlikwidować ( wisi w łazience )

Czy zawór 3-D mam kupić z ręcznym nastawem czy z siłownikiem?

Czy do tego układu coś jeszcze gdzieś mam zamontować ??

Opublikowano
3 godziny temu, Szaku napisał:

Czy zawór 3-D mam kupić z ręcznym nastawem czy z siłownikiem?

Jak wrócisz do postu #3 to masz podaną nazwę i symbol tego zaworu.A teraz trochę edukacji by zrozumieć w jakim celu właśnie taki.

Jak już obejrzysz to w porozumieniu z serwisem możesz zdecydować którą wkładkę wybrać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.