173tomi Opublikowano 9 Września 2019 #1 Opublikowano 9 Września 2019 Witam, Mamy w gminie dofinansowania, ktore juz zostało mi przyznane. Niestety, ale termin wykonania to maks koniec listopada, kilka firm w spisie i terminy ponapinane jak... :) W związku z powyższym mam zasadnicze pytanie którego wybrac producenta pieca na pellet. Sas kostrzewa czy moze lazar? 25kw. Sas biosolid Kostrzewa twin bio luxury Bede wdzięczny za kilka wypowiedzi.
Gość Trener40 Opublikowano 9 Września 2019 #2 Opublikowano 9 Września 2019 K jak Kostrzewa = K jak kłopoty. Daruj sobie i kocioł jak i serwis.... Pozdrawiam.
Benton661 Opublikowano 9 Września 2019 #3 Opublikowano 9 Września 2019 Jeśli chodzi o Lazara - bardzo okrojony, wręcz wykastrowany fabrycznie sterownik. Sonda Lambda raczej niezbędna w tym kotle, żeby jakoś sensownie to wysterować i żeby jakoś to "chodziło" , co zwiększa koszty w tym przeciętnym kotle. Widać, że próbują dorównać świetnym włoskim patentom, ale na razie słabo im to wychodzi Sas - jakoś nie słyszałem ani nie czytałem, żeby ktoś zachwycał się kotłami pelletowymi tej firmy
173tomi Opublikowano 9 Września 2019 Autor #4 Opublikowano 9 Września 2019 Jesli nic z wymienionych producentów, jakiego innego polecacie? Ktory producent kotlow na pellet to mercedes? :)
Gość Trener40 Opublikowano 9 Września 2019 #5 Opublikowano 9 Września 2019 Tomi.... Poświęć z godzinkę na lekturę forum i bardzo duzo się dowiesz... Kolejny temat będzie w kółko wałkowany... Ludziom nie chce się enty raz pisać tego samego. Pozdrawiam.
Benton661 Opublikowano 9 Września 2019 #6 Opublikowano 9 Września 2019 8 minut temu, 173tomi napisał: Jesli nic z wymienionych producentów, jakiego innego polecacie? Ktory producent kotlow na pellet to mercedes? :) Jeśli dostałeś duże dofinansowanie, to wybieraj między tymi "Mercedesami" : RTB, Blackstar, Edilkamin Laguna...
tomek1979b Opublikowano 10 Września 2019 #7 Opublikowano 10 Września 2019 11 godzin temu, Trener40 napisał: K jak Kostrzewa = K jak kłopoty. Daruj sobie i kocioł jak i serwis.... Pozdrawiam. Potwierdzam!
kocyl Opublikowano 10 Września 2019 #8 Opublikowano 10 Września 2019 14 godzin temu, Benton661 napisał: Jeśli dostałeś duże dofinansowanie, to wybieraj między tymi "Mercedesami" : RTB, Blackstar, Edilkamin Laguna... Przyłączam się do tej rekomendacji, to właściwy kierunek. Ewentualnie windhager ale to już nieco drożej.
173tomi Opublikowano 14 Września 2019 Autor #9 Opublikowano 14 Września 2019 Witam, Niestety, ale firmy ktore polecacie nie wchodza w grę poniewaz firmy montujace maja swoje piece... Takie minusy dofinansowan Moze ktos ma piec Firmy Metalteres i moglby sie wypowiedziec? Jakie macie zdanie nt Kipi? W tym kotle wlasnie zastosowano palnik i sterownik Kipi.
Kordjano Opublikowano 14 Września 2019 #10 Opublikowano 14 Września 2019 No niestety takie są dofinansowania ,zawsze jest jakieś ale . zdanie o kipi mam dobre , u mnie działają dwa jeden 3 lata drugi 4 lata odpukać bez awaryjnie na pelecie przemysłowym , kotła przez ciebie wymienionego nie znam więc się nie wypowiem .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.