Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jaki piec wybrac? Sas lazar czy kostrzewa

173tomi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Mamy w gminie dofinansowania, ktore juz zostało mi przyznane. Niestety, ale termin wykonania to maks koniec listopada, kilka firm w spisie i terminy ponapinane jak... :) 

W związku z powyższym mam zasadnicze pytanie którego wybrac producenta pieca na pellet. Sas kostrzewa czy moze lazar? 25kw.

Sas biosolid

Kostrzewa twin bio luxury

Bede wdzięczny za kilka wypowiedzi. 

Opublikowano

K jak Kostrzewa = K jak kłopoty. Daruj sobie i kocioł jak i serwis.... 

Pozdrawiam. 

Opublikowano

Jeśli chodzi o Lazara - bardzo okrojony, wręcz wykastrowany fabrycznie sterownik. Sonda Lambda raczej niezbędna w tym kotle, żeby jakoś sensownie to wysterować i żeby jakoś to "chodziło" , co zwiększa koszty w tym przeciętnym kotle. Widać, że próbują dorównać świetnym włoskim patentom, ale na razie słabo im to wychodzi

Sas - jakoś nie słyszałem ani nie czytałem, żeby ktoś zachwycał się kotłami pelletowymi tej firmy

Opublikowano

Tomi.... Poświęć z godzinkę na lekturę forum i bardzo duzo się dowiesz... Kolejny temat będzie w kółko wałkowany... Ludziom nie chce się enty raz pisać tego samego. Pozdrawiam. 

Opublikowano
8 minut temu, 173tomi napisał:

Jesli nic z wymienionych producentów, jakiego innego polecacie? Ktory producent kotlow na pellet to mercedes? :) 

Jeśli dostałeś duże dofinansowanie, to wybieraj między tymi "Mercedesami" :

RTB, Blackstar, Edilkamin Laguna...

Opublikowano
14 godzin temu, Benton661 napisał:

Jeśli dostałeś duże dofinansowanie, to wybieraj między tymi "Mercedesami" :

RTB, Blackstar, Edilkamin Laguna...

Przyłączam się do tej rekomendacji, to właściwy kierunek. Ewentualnie windhager ale to już nieco drożej.

Opublikowano

Witam, 

Niestety, ale firmy ktore polecacie nie wchodza w grę poniewaz firmy montujace maja swoje piece... Takie minusy dofinansowan

Moze ktos ma piec Firmy Metalteres i moglby sie wypowiedziec? 

Jakie macie zdanie nt Kipi? W tym kotle wlasnie zastosowano palnik i sterownik Kipi. 

Opublikowano

No niestety takie są dofinansowania ,zawsze jest jakieś ale . zdanie o kipi mam dobre , u mnie działają dwa jeden 3 lata drugi 4 lata odpukać bez awaryjnie na pelecie przemysłowym , kotła przez ciebie wymienionego nie znam więc się nie wypowiem .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.