admiralbar Opublikowano 1 Września 2019 #1 Opublikowano 1 Września 2019 CZeść, mam problem z uruchomieniem kotła Konspel EKCO L2 . Po załączeniu grzałka pracuje cały czas do ok 70`C, aż termik odstawi kocioł - ok 1 min po uruchomieniu. Od strony hydraulicznej wszystko wydaje się być ok. Kocioł pracuje wyłącznie z inst podłogową Pompka jest jedna z kotła, budynek parterowy jest 9 obiegów po max 90m Nie ma regulatora pokojowego (chciałbym sterować temp wody w obiegu). Zastanawiałem się nad zworkami - powinny być zwarte styki NA (urządzenie nadrzędne) oraz RP (reg pokojowy - otwarcie styku powinno wyłączyć grzałki ale tak się nie dzieje) Chyba, że kocioł nie ruszy bez regulatora pokojowego. Dzięki za pomoc
sambor Opublikowano 1 Września 2019 #2 Opublikowano 1 Września 2019 Te zwory są dobrze wstawione? Pierwsza zwora powinna łączyć 1-2 śrubkę a druga 3 i 4 , a chyba tak nie jest. Sprawdź to.
admiralbar Opublikowano 2 Września 2019 Autor #3 Opublikowano 2 Września 2019 Zworki są założone jak piszesz - widać to na zdjęciu. Jeśli chodzi o zawory to wszystko otwarte. Myslałem nad dołożeniem drugiej pompki odlot z grzałki==>dolot do rozdzielacza
MikiQ Opublikowano 15 Września 2019 #4 Opublikowano 15 Września 2019 No właśnie na zdjęciu widać jakby tak nie było dlatego Ci pisze żebyś sprawdził. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.