Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Napełnianie bojlera wodą z sieci.

TulipanKarol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, MikiQ napisał:

Bez gwarancji i paragony?

Gwarancja rozruchowa, więc się nie opłaca. Jest opcja realna do zrealizowania NAJTANIEJ

Opublikowano

Pompa cyrkulacyjna WILO zamontowana śmiga jak należy :) Podzielcie się jak macie rozwiązane sterowanie czasowe pompą cwu? Ja zastosowałem programator elektroniczny na każdy dzień ale on do końca nie jest ok ponieważ ma 8 pozycji włącz / wyłącz do ustawienia, zaś mechaniczny ma możliwość ustawienia trwania cyklu najkrócej 5 min. Więc za długo będzie działać pompa.

Opublikowano

Hmm tak szukam jakiś rozwiązań na google i chyba najlepiej sprawuje się programator mechaniczy bądź juz jakis drogi.

Opublikowano

Czujnik ruchu? 

Opublikowano

Najlepszym rozwiązaniem na cyrkulację jest jej brak i cierpliwość. Niestety zadane czujniki ruchu czy otwarcia drzwi do łazienki się nie sprawdza bo nie ma jednej dobrej metody aby woda ciepła była na już gdy chcemy z niej skorzystać nie stosując cyklicznego załączania pompy cyrkulacyjnej. Ale tego posiadacze cyrkulacji nie chcą. Albo cyklicznie załączamy pompę w jakimś najbardziej dopasowanym schemacie korzystnia z cwu albo jest d.

Opublikowano

A no właśnie, ustawiłem na programatorze elektronicznym cykl załączeń pompy co kilka godzin na 3 min zobaczę czy zda egzamin. Brakuje mi kilku jeszcze ustawień co do cykli.

Opublikowano

3 minuty to raczej za długo , możesz mieć za duże straty , zobacz kiedy rura cyrkulacyjna przed pompą zrobi się  bardziej  gorąca - to wystarczy

Opublikowano

U siebie mam programator elektroniczny, załącza się co godzine i pracuje 2min, Każdego dnia od 6 do 20. Kiedyś miałem ten mechaniczny (5min. pracy) i faktycznie niepotrzebne straty produkował. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.