NeXuSKN1GHT Opublikowano 8 Lutego 2019 Autor #26 Opublikowano 8 Lutego 2019 Ja go odwinolem, nie nie pale
NeXuSKN1GHT Opublikowano 8 Lutego 2019 Autor #27 Opublikowano 8 Lutego 2019 13 minut temu, sambor napisał: To spust wody z kotła i pewnie instalacji też To gdzie tu sprawdzic ile jest i ewentualnie dolac
mironw Opublikowano 8 Lutego 2019 #28 Opublikowano 8 Lutego 2019 Jak nie palisz ( 20stopni na piecu ) to dolej wody jak sugerowali koledzy aż się przeleje przez zbiornik na strychu , mam nadzieje że ta rurka co idziena dach eszcze nie zamarzła obserwuj manomert na piecu
NeXuSKN1GHT Opublikowano 8 Lutego 2019 Autor #29 Opublikowano 8 Lutego 2019 @mironw ale jak dolac, gdzie? 20stopni bedzie jak jutro rano tam pojde tam temperatura spada do 20 i nizej nic
mironw Opublikowano 8 Lutego 2019 #30 Opublikowano 8 Lutego 2019 co prawda nie wyraźne zdjęcie ale chyba tam
sambor Opublikowano 8 Lutego 2019 #32 Opublikowano 8 Lutego 2019 Można dolać spustem - przez węża ogrodniczego podłączonego do kranu
NeXuSKN1GHT Opublikowano 8 Lutego 2019 Autor #33 Opublikowano 8 Lutego 2019 2 minuty temu, mironw napisał: 20° od rana nie palone
NeXuSKN1GHT Opublikowano 8 Lutego 2019 Autor #34 Opublikowano 8 Lutego 2019 1 minutę temu, sambor napisał: Można dolać spustem - przez węża ogrodniczego podłączonego do kranu A to gdzies powinno sie przelewac cnie?
Gość Trener40 Opublikowano 8 Lutego 2019 #35 Opublikowano 8 Lutego 2019 3 minuty temu, mironw napisał: co prawda nie wyraźne zdjęcie ale chyba tam Ty to masz oko.... Chyba właśnie ten zawór jest odpowiedzialny za dolewke. Jakby to było to, to odkrec odpowietrzanik ten na górze podczas dopuszczania wody, bo wtedy ujdzie powietrze.
NeXuSKN1GHT Opublikowano 8 Lutego 2019 Autor #36 Opublikowano 8 Lutego 2019 @Trener40 moze tak ktory odpowietrznik ten przy bojlerze?
mironw Opublikowano 8 Lutego 2019 #37 Opublikowano 8 Lutego 2019 odpowietrznik na górnej rurze bojlera , a przeleje się prawdopodobnie na dach
NeXuSKN1GHT Opublikowano 8 Lutego 2019 Autor #38 Opublikowano 8 Lutego 2019 @mironw czyli musze byc i w kotlowni i na strychu tak
sambor Opublikowano 8 Lutego 2019 #39 Opublikowano 8 Lutego 2019 Ze strychu musi schodzić do kanalizacji rura przelewowa - znajdź ją
zaworek Opublikowano 8 Lutego 2019 #40 Opublikowano 8 Lutego 2019 Przy naczyniu wyrównawczym nie powinno być odpowietrznika automatycznego tylko otwarta rurka w postaci tzw.fajki Rura boczna to zapewne przelew a gdzieś w wełnie "ukrywa"się jeszcze jedna rura-idąca od zasilania kotła Podejrzana jest też obecność tego drugiego naczynia,po co ono tam jest-nie wiem,może pozostałość po jakiejś przeróbce
Gość Trener40 Opublikowano 8 Lutego 2019 #41 Opublikowano 8 Lutego 2019 3 godziny temu, NeXuSKN1GHT napisał: Na strychu znalazlem jeszcze to Sprawdź czy w tym baniaku od dołu jest podłączona jakaś rura. Jeżeli tak, to przelew będzie ten po prawo. Jakoś nie wyobrażam sobie, aby lać na max po sam dach w rurę , bo przecież by tam zamarzało. Kuźwa, ale wynalazki :) Zaworek mnie wyprzedził z wpisem ;)
NeXuSKN1GHT Opublikowano 8 Lutego 2019 Autor #42 Opublikowano 8 Lutego 2019 20 minut temu, zaworek napisał: Przy naczyniu wyrównawczym nie powinno być odpowietrznika automatycznego tylko otwarta rurka w postaci tzw.fajki Rura boczna to zapewne przelew a gdzieś w wełnie "ukrywa"się jeszcze jedna rura-idąca od zasilania kotła Podejrzana jest też obecność tego drugiego naczynia,po co ono tam jest-nie wiem,może pozostałość po jakiejś przeróbce Moze po starym piecu
mironw Opublikowano 8 Lutego 2019 #43 Opublikowano 8 Lutego 2019 32 minuty temu, zaworek napisał: Przy naczyniu wyrównawczym nie powinno być odpowietrznika automatycznego tylko otwarta rurka w postaci tzw.fajki a odpowietrznik to dlaczego nie, przecież tam nie na wody tylko powietrze
NeXuSKN1GHT Opublikowano 8 Lutego 2019 Autor #44 Opublikowano 8 Lutego 2019 35 minut temu, zaworek napisał: Przy naczyniu wyrównawczym nie powinno być odpowietrznika automatycznego tylko otwarta rurka w postaci tzw.fajki Rura boczna to zapewne przelew a gdzieś w wełnie "ukrywa"się jeszcze jedna rura-idąca od zasilania kotła Podejrzana jest też obecność tego drugiego naczynia,po co ono tam jest-nie wiem,może pozostałość po jakiejś przeróbce Tam w srodku nic nie ma w tej rurce poprostu dziura , przelew wychodzi gdzies na dach, a pod przelewem idzie rurka z pexy wchodzi do pokoju nizej laczy sie z grzejnikiem i wchodzi w sciane
NeXuSKN1GHT Opublikowano 8 Lutego 2019 Autor #45 Opublikowano 8 Lutego 2019 Ta przelew gdzies na dach wychodzi, obawiam sie ze musialbym dolewac wody w instalacji i stac na dworze i sie patrzec czy mi tam z dachu leci
mironw Opublikowano 8 Lutego 2019 #46 Opublikowano 8 Lutego 2019 na pewno usłyszysz , albo wyślij na spacer innego domownika ha ha
NeXuSKN1GHT Opublikowano 8 Lutego 2019 Autor #47 Opublikowano 8 Lutego 2019 Ok ide kogos wyslac na spacer Ale ten zbiornik tam jest przylaczony do grzejnika to nie robi roznicy? Bo za kominem na strychu wychodzi mi jakas rura z podlogi z korkiem ale niestety nie ma jej czym odkrecic niestety jest to stara instalacja grawitacyjna i kiedyś tak się robiło jak nie było pomp
NeXuSKN1GHT Opublikowano 8 Lutego 2019 Autor #48 Opublikowano 8 Lutego 2019 Aha mam ten zbiornik tam i pompe przy piecu fajnie
mironw Opublikowano 8 Lutego 2019 #49 Opublikowano 8 Lutego 2019 a grzejnik na którym wisi zbiornik grzał , bojler jest powyżej czy poniżej tego grzejnika
mironw Opublikowano 8 Lutego 2019 #50 Opublikowano 8 Lutego 2019 8 minut temu, NeXuSKN1GHT napisał: Bo za kominem na strychu wychodzi mi jakas rura z podlogi z korkiem ale niestety nie ma jej czym odkrecic jak nie wiesz co to , to nie odkręcaj bo coś zalejesz bo może to pitna
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.