batosz1999 Opublikowano 6 Stycznia 2019 #1 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Dzień dobry. Chcę uruchomić kocioł w kupionym domu i podczas czyszczenia palnika zauważyłem że przed kolanem (dokładnie przewiercona rura prowadząca paliwo w komorze powietrznej) są wywiercone dwa otwory (nie wiem czy fabrycznie czy przez kogoś). Wydaje mi się że nie powinno ich być że powietrze ma mieć kontakt z paliwem dopiero na górze palnika. Chciałbym się dowiedzieć czy tak ma być, jeżeli nie to czy taka modyfikacja jest dopuszczalna i w czym ona ma pomóc. Dodaję nowy temat bo nigdzie nie spotkałem się z podobnym problemem. Pozdrawiam.
mkaczko Opublikowano 6 Stycznia 2019 #2 Opublikowano 6 Stycznia 2019 WitamMam ten palnik w kotle hefaModek eko plus 25 kwTez sa otwory Skoro fabrycznie sa to widac jakis powod mieli na odlewni :-)Ale zeby dokladnie znac przyczyne konieczny jest kontakt z hefemPozdrawiamWysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka
jarrek Opublikowano 7 Stycznia 2019 #3 Opublikowano 7 Stycznia 2019 To otwory do odgazowania węgla. Jeżeli nie ma problemu z alarmami z powodu wysokiej temperatury podajnika to nie ma co zaślepiać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.