Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Podłączanie czujnika spalin PT1000

Mat3o85

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

Podłączyłem czujnik spalin PT1000 pod sterownik Tech 583 wersja 2.1.18  Wpiąłem kable od czujnika w miejsce opisane na sterowniku na tylnej stronie (czujnik spalin 2 miejsca na kabelki)obok jest wpięty czujnik ślimaka. Lecz na wyświetlaczu nie mam żadnego piktogramu z temperatura odnośnie spalin. Moje pytanie czy trzeba go w jakiś inny sposób podpiąć jeśli tak to jaki?? A może jaką funkcje włączyć w menu. Kable zamieniałem miejscami nic się nie pojawiało na wyświetlaczu.

proszę o pomoc.

IMG_20181124_221926.jpg

IMG_20181124_221931.jpg

Opublikowano

Własnie że czujnik już był w czopuchu z kolega popijaliśmy w kotłowni i zapytał czemu nie wyświetla temperatury spalin. Zaglądnął i mówi ze czujnik jest. Po zdjęciu obudowy czujnik wpięty w sterownik. Może faktycznie nie posiada ten sterownik PID.

Opublikowano

No ja też miałem wyjście na czujnik spalin w k1 techa ale co nie obsługiwał trzeba było wgrać nowe oprogramowanie i może też tak jest u kolegi lub poprostu ma wyłączona funkcję pid wtedy też nie będzie pokazywał temperatury spalin

Opublikowano

@Audilhr używania znaków interpunkcyjnych to uczyli cię w szkole? Zdania to się zaczyna z dużych liter.
Szanuj nasz język jak i czytających.

Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Panowie czyli ten sterownik nie posiada PID i czujnik mimo wpięcia nie będzie działał?.

Jest możliwość zastąpienie wersji oprogramowania na opragramowanie z PID? Czy nie da się tego zrobić. 

Opublikowano

Kolego ja bym zadzwonił na infolinię i poprosił o taką informację może miły Pan ci ja poda u mnie w k1 sterowniku dało się wgrać nie tylko oprogramowanie k1p ale i k1prv3 i podejrzewam że i u ciebie pójdzie ale gwarancji Ci nie dam 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.