mkaczko Opublikowano 4 Listopada 2018 #1 Opublikowano 4 Listopada 2018 witam koledzy drobne pytanie czy do tego zaworu mozna zamonowac silownik zaworu pozdrawiam Wysłane z mojego Z10 przy użyciu Tapatalka
odpowietrznik Opublikowano 4 Listopada 2018 #2 Opublikowano 4 Listopada 2018 Hm...aleś dołożył do pieca)To zwykły przelotowy zawór kulowy.Nic nie można do niego zamontować,tylko służy do odcięcia gałązki na której jest zamontowany
PioBin Opublikowano 4 Listopada 2018 #3 Opublikowano 4 Listopada 2018 @odpowietrznik - pomyslowość nie zna granic a potrzeba jest matką wynalazku :) https://www.z-wave.pl/pl/p/Silownik-Z-Wave-GR-105-dla-zaworow-z-raczka/540 PS. To nie są dobre rozwiązania (według mnie).
odpowietrznik Opublikowano 4 Listopada 2018 #4 Opublikowano 4 Listopada 2018 To by było zbyt piękne żeby prawdziwe aby była możliwość montażu siłownika na zaworze za powiedzmy 8zeta:) Dodamy jeszcze zero do tej 8ki i nadal mało)
mkaczko Opublikowano 4 Listopada 2018 Autor #5 Opublikowano 4 Listopada 2018 6 godzin temu, odpowietrznik napisał: To by było zbyt piękne żeby prawdziwe aby była możliwość montażu siłownika na zaworze za powiedzmy 8zeta:) Dodamy jeszcze zero do tej 8ki i nadal mało) to kosztuje 349 zeta brutto pozdrawiam
odpowietrznik Opublikowano 4 Listopada 2018 #6 Opublikowano 4 Listopada 2018 Ja bym tyle nie dał za zwykły zawór kulowy) pozdrawiam)
mkaczko Opublikowano 4 Listopada 2018 Autor #7 Opublikowano 4 Listopada 2018 Teraz, odpowietrznik napisał: Ja bym tyle nie dał za zwykły zawór kulowy) pozdrawiam) ja tez nie dlatego jutro zabiorę się za przebudowę obiegu cwu
odpowietrznik Opublikowano 4 Listopada 2018 #8 Opublikowano 4 Listopada 2018 Jak chcesz zrobić na jednej pompie CWU i grzejniki to możesz zastosować na dolocie ciepłej wody do zasobnika zawór termostatyczny 3/4" z kapilarą którą wkładasz w tuleję zasobnika. Na głowicy zaworu ustawiasz sobie temp.wody użytkowej,po osiągnięciu tej temp.zawór odcina zasilanie do zasobnika.Herz ma takie zawory
PioBin Opublikowano 4 Listopada 2018 #9 Opublikowano 4 Listopada 2018 @odpowietrznik - to moze byc dobre (chyba). Sa jakies wady? Pytam z ciekawosci.
Dragster Opublikowano 4 Listopada 2018 #10 Opublikowano 4 Listopada 2018 Można też wstawić 3D za pompą i zrobić układ rozdzielający na dwa obiegi.
gmaj22 Opublikowano 4 Listopada 2018 #12 Opublikowano 4 Listopada 2018 Są....brak ochrony powrotu w razie zamknięcia zaworu. Dlatego nie mależy głowicy dokręcać do końca, żeby trzpień się do końca nie zamykał i był choć niewielki obieg przez bojler. To samo dotyczy zaworu EM . Sterowniki siłowników zaworrów 3D mają mozliwość ustawienia minimalnego otwarcia/zamknięcia zaworu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.