Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z głowicą termostatyczną

ryszardl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam zamontowaną na jednym z grzejników elektroniczną głowicę termostatyczną honeywell hr-25.

Głowica działa, dość precyzyjnie utrzymuje temperaturę pomieszczenia.

Pytanie jest takie: czy ta głowica działa tylko na zasadzie otwórz-zamknij, czy może też regulować proporcjonalnie? 

U mnie albo otwiera grzejnik na full, albo zamyka całkowicie - wydaje mi się, że nie powinno tak być. 

Czy głowica jest uszkodzona, czy ma tylko takie działanie, czy może nie potrafię odpowiednio jej ustawić.

Proszę o konstruktywną krytykę.

Opublikowano

Reguluje proporcjonalnie (ale skokowo). Jej oprogramowanie pozostawia wiele do zyczenia. Mam to samo.

Opublikowano

No właśnie - myślałem, że będzie tak jak cieczowa: w zależności od temperatury w pomieszczeniu otwierać się lub przymykać, w miarę liniowo. A tu albo całkiem otwarta, albo całkiem zamknięta...

Opublikowano

Ja kiedyś kupiłem na próbę najtańszą jaka znalazłem ale elektroniczna i działa bardzo dobrze proporcjonalnie ma tylko jedną wadę jest mega głośna koszt 50zł wiec wydaje mi się że jest u Ciebie kolego coś nie tak może źle się wykalibrowała.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.