Jucha Opublikowano 8 Września 2018 #1 Opublikowano 8 Września 2018 Cześć wszystkim, jestem tutaj nowy, mam nadzieję że pomożecie. Mam w kuchni postawiony rok temu piec kaflowy, na którym można gotować. Palę w nim drewnem, i wszystko było w jak najlepszym porządku, ale od jakiegoś czasu traci podczas palenia cug i zaczyna się z niego dymić. Idę wtedy do piwnicy i przepalam w przewodzie kominowym szmatą nasączoną płynem łatwopalnym. Widać wtedy, że z komina szybko wydostaje się dym, z pieca przestaje się dymić, jednak po 10 minutach znów zaczyna z pieca wydostawać się dym. Co może być przyczyną i jak z tym sobie poradzić ? Z góry dzięki
Hermogenes Opublikowano 9 Września 2018 #2 Opublikowano 9 Września 2018 Czopuch i kanały w piecu wyczyszczone? Powietrze do spalania doprowadzone? Wyczystka w piwnicy uszczelniona? poz. Hermogenes
Jucha Opublikowano 17 Października 2018 Autor #3 Opublikowano 17 Października 2018 Nie wiedziałem, że w piwnicy otwór po przepaleniu trzeba uszczelnić, cug łapało w piwnicy. Po zatkaniu wszystko wróciło do normy :-) Dzięki hermogenes ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.