Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Termostat Przylgowy - Schemat Elektryczny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak podłączyć termostat przylgowy z pompą i sterownikiem. Chodzi mi o schemat elektryczny, bo znajomy mówił że mam tylko fazę podłączyć ale nie wiem gdzie. Chodzi o to ze sterownik pompy włącza pome prz 25 stopniach a termostat przylgowy wyłączy jak przekroczy 60 stopni.

Opublikowano

post-2-1238492265_thumb.jpg

jak podłączyć termostat przylgowy z pompą i sterownikiem. Chodzi mi o schemat elektryczny, bo znajomy mówił że mam tylko fazę podłączyć ale nie wiem gdzie. Chodzi o to ze sterownik pompy włącza pome prz 25 stopniach a termostat przylgowy wyłączy jak przekroczy 60 stopni.

Witam niewiem jaki masz ten termostat i sterownik ,jakie są oznaczenia ale może to ci pomoże ,a jak nie to napisz jakie masz oznaczenia to ci pomogę,pozdrawiam Tomek

• 2 lata później...
Opublikowano

bardzo prosze o podpowiedz jak podlaczyc termostat przylgowy jesli na kablu od pompy podpiety jest bezprzewodowy termostat pokojowy a chcialbym aby przylgowy zalaczal pompe przy np 80st kiedy pokojowy jest w stanie spoczynku.

Opublikowano

jak to czytam to wydaje mi sie to jasne ale w kazdym badz razie chodzi mi o to kiedy termostat pokojowy wylaczy pompe poniewaz osagnie temp zadana temperatura na piecu bedzie rosla i tu chce awaryjnie aby termostat przylgowy zalaczyl pompe kiedy na piecu urosnie zbyt wysoka temp

Opublikowano

nie myśląc zbyt wiele o tym, ale zdaje się że-- vide post #2

powinieneś zastosować przyłączenie pompy równolegle do 2 sterowań - 2 niezależne obwody wyprowadzone z tej samej fazy.

tzn. prócz tego obwodu co masz z eurosterem, zasilanie podpinasz jeszcze raz do pompy poprzez termostat.

wtedy mimo odcięcia zasilania na eurosterze, przy zwarciu termostatu pompa zadziała.