Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zmiękczacz Nie Działa Jak Należy

sieno26

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ok 3 msc temu zamontowałem u siebie zmiękczacz taki jak na zdjęciach i mam z nim problem bo woda jest dalej twarda.

Jak zasypałem 2 worki soli przy montazu tak teraz jest dalej tak mi sie wydaje, jedynie poziom solanki sie podniósł.

Wydaje mi sie że nie podciąga soli przy płukaniu i przez to brak jakiegoś efektu. Macie jakies wskazówki co mogę z tym zrobić??

bc56f4a9d29d7042a8b8dd786d7ee3f4.jpgb4c307236909ac35f9997e2894d8297d.jpgd4aee7c5d95c014b50c8588ecb402139.jpg

3d09b3665194f4c946e548fb349b35fa.jpg

Opublikowano

Zatkana pompka inżektora cienka rurka która zasysa solankę do głowicy

Opublikowano

Przy płukaniu na s2 podczas zasysania solanki poziom wody w bańce spada a z rurki ida pecherzyki powietrza i troszkę wody przez parę sekund a później do końca tego programu nic nie idzie rurką.

Sprawdzę tą rurkę a co do pompki to gdzie ona jest i jak ją przeczyścić??

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Rurka pobierająca solanke jest drożna. Co mogę jeszcze zrobić?

Opublikowano

Pomoże ktoś co można z tym zrobić?? Bo nie mam pomysłu

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jakieś pomysły?? Coś trzeba przeczyścić albo gdzieś jest powietrze??

Opublikowano

A gwarancja , serwis , nie lepiej zadzwonic do serwisu , odpowiedz otrzymasz na pewno szybciej niz tutaj .

Ja mam zmiękczacz vieśka  działa rok od uruchomienia i nawet raz do niego nie zajrzałem , u mnie komora na sól jest zawsze bez wody wypełnia sie tylko na czas płukania głowicy 

Opublikowano

Kupiłem go używanego ok rok i stał chwile nieużywany więc pewnie coś zatkało. Niebardzo wiem co to za firma

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.