Letnik24 Opublikowano 3 Listopada 2017 #1 Opublikowano 3 Listopada 2017 Witam czy może ktoś podać ustawienia kotła Defro Sigma 24kw na ekogroszek,mecze się z tym,piec nie chce osiągnąć zadanej temperatury 65st,mac temperatura jaką osiąga to 50st na kotle,są duże spieki.pomocy.
szakallo Opublikowano 3 Listopada 2017 #2 Opublikowano 3 Listopada 2017 Słaby towar, albo ciepło ucieka całe w komin Na początek sprawdź czy nie dostaje się gdzieś powietrze lewe
161os037 Opublikowano 3 Listopada 2017 #3 Opublikowano 3 Listopada 2017 Kolego Letnik24...nie ma gotowych ustawień do danego kotła , ten sam "model" kotła będzie pracował inaczej w zależności od zapotrzebowania na ciepło u Ciebie a u kogoś innego . Każdy ma inną instalację inne warunki techniczne , inny opał itd. Podaj więcej szczegółów co do Twojej instalacji , metrażu jaki ogrzewasz , jakim groszkiem palisz , jakie masz ustawienia steriwnika itd. Może jak będzie więcej szczegółów to ktoś Ci pomoże. Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Lukaszek89 Opublikowano 2 Września 2019 #4 Opublikowano 2 Września 2019 Witam. Posiadam kocioł defro sigma 5 temp.kot.60st. Bojler 50st czas podawania 8s. przerwa podawania 90s. Siła nadmuchu 33-40% praca podtrzymania 7s. Przerwa podtrzymania 15min. Wentylator w podtrzymania praca 20s. Przerwa 6min. histeriza 3st.
Jaro9 Opublikowano 9 Września 2019 #5 Opublikowano 9 Września 2019 Dlaczego nie PID ? Spróbuj włączyć i zobaczysz jak będzie. U mnie od ponad roku jest włączony i je narzekamWysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.