mawer102 Opublikowano 9 Października 2017 #1 Opublikowano 9 Października 2017 witam testowałem palenie w kolte ht 17 spalanie mieszanki wiórowo-groszkowej i zrebkowo-groszkowej mieszanki fajnie sie pala i daja dobra temperature tylko poroblem polega na tym ze mieszaki mocno sie zageszczaja i zawieszaja sie nad slimakiem opał suchy. Czy ma ktos jakies sposoby na ten problem?
marcus312 Opublikowano 11 Października 2017 #2 Opublikowano 11 Października 2017 Moze za mała ramka wlotowa ze zebiornika zreszta ja mam 360mm i tez przy mokrym miale sie zawieszało trzeba by zmodyfikowac moze cos na wzór tego rozwiazania
form Opublikowano 11 Października 2017 #3 Opublikowano 11 Października 2017 Rozwiązanie, aby spalić to co już masz w koszu - raz/dwa razy dziennie włożyć do dna w kosz kilkanaście razy pręt fi 8 lub jakąś dłuższą śrubę/szpilkę podobnego kalibru i to co się zawiesiło spadnie. Taka średnica wchodzi w mieszankę bardzo łatwo i do samego ślimaka. To jest metoda na ucho - będziesz słyszał, że opał spada, przesypuje się. Po n-tym włożeniu nie będzie już tego odgłosu, pustki zostały zlikwidowane. Przy następnym załadunku w mieszance daj trochę mniej wiórów/zrębek. Jeżeli nie masz ogromnych ilości odpadów drzewnych to spalisz je w ten sposób bez zawieszania.
mawer102 Opublikowano 11 Października 2017 Autor #4 Opublikowano 11 Października 2017 sporo jest tego a bieganie z pretem słabo to widze:) co do filmu widziałem tlyko ze gosciu robił nowy zasobnik u mnie musiałbym 2 zebatki jedna na druga montowac
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.