Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Piec 20-25Kw Podajnik

Ja90

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich na forum, kilka dni temu był u mnie hydraulik który zajmuje się na codzień piecami c.o powiedział że potrzebuję piec 20 kw trochę mi się wydaje mało przy 220 m gdzie dom nie jest ocieplony ale przechodząc do sedna sprawy chciałbym zapytać czy zna ktoś firmę która przerabia zwykły piec na piec z podajnikiem ? Z Małopolski na innym forum znalazłem firmę "kom-ster" tylko że firma jest 250km ode mnie i nie ma możliwości wykonać tego u nich dlaczego chce kupić piec później dodać podajnik ? Ponieważ obecnie wydanie 5 tys jest nie możliwe wolał bym teraz wydać te 3 tys na pięć a później dokupić ten podajnik mam jeszcze jedno pytanie odnośnie komina w kotłowni komin jest podzielony na pół z jednej strony jest komin a z drugiej jest komin na spaliny tylko że te kominy w połowię domu przegroda znika i jest cały komin problem jest z ciągiem jakieś porady ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

http://cieplowlasciwie.pl/start

20kW powinno wystarczyć. Z nadmiarem.

A jak docieplisz to będziesz się złościł że mogłeś brać od razu 15kW.

Bierz kredyt i kupuj kompletny piec, a nie że potem będziesz się wściekał że miało być tak pięknie ale nic nie działa.

Oczywiście ze sterownikiem z PIDem abyś nie było niewolnikiem, zawór 4D i odpowiednia instalacja do tego (czyli 3 pompy: CO, CWU i kotłowa - w moim przypadku brak kotłowej i teraz będzie poprawka)

Do komina wołaj kominiarza bo ubezpieczenie Ci nie pokryje pożaru powstałego wskutek niedbalstwa i głupoty.. i jak trzeba to zrób, tak jak być powinno.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.