Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Retopal I Ekoret Prosto Z Kopalni - Brał Ktoś?

robertokot25

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mieszkam na pomorskim 3 dni, i ładnie paleciakiem do garażu przez kuriera zrzucone

Jeśli chodzi o Tauron wydaje mi się duza spiekalnosc ;-)

Opublikowano

Spiekalność 18... powodzenia życzę.. . A jak nie to polecam do tego eko.. kupić majzelek i młoteczek... :)

Opublikowano

No proszę ... Retopal brak towaru... nawet big bagi brak towaru .. :( Tylko miał... Swoją drogą to ciekawe jak w następnym roku do naszego "grona ekogroszkowców" dojdą nowi. To Retopal będzie na zapisy albo na kartki wydawany.. :)  Nie wspomnę co się będzie działo za klika lat gdzie będzie urzędowa wymiana pieców... No cóż zostaje gaz albo pompa... :) W dodatku coś czuje że przy takim popycie będzie podwyżka EKO.. :(

Opublikowano

Jeszcze się z tym Tauronem przeprosimy :)

Opublikowano

A ja mam tylko cichą nadzieję że ktoś z PGG to przeczyta i szybko zareaguje . Bo jeśli nie to przejdziemy na gas albo na pellet :) Bo będzie szybciej a przede wszystkim pewniej. :)

Opublikowano

Nie no będzie będzie :) , ale na razie brak bo zainteresowanie poszło " w górę" Ciekawe czy będą zmieniać cenę. Jak tak to wielu klientów im kopnie w 4L :)

Opublikowano

W ub roku jak zaczęli sprzedawać przez Internet to bylo tak ze wystawiali chyba 50 ton o danej godzinie dwa razy dziennie. I trzeba bylo polować i szybko klikać bo w 2 minuty bylo po zawodach i brak towaru. Jako ze ludzie sie teraz zaopatrują to pewnie będzie przez jakiś czas tak samo, trzeba polować.

Opublikowano

A ponieważ jak widać wszystko schodzi na pniu to jak się go uda wyrwać to najprawdopodobniej będzie mocno wilgotny, jak u mnie w ub roku.

Opublikowano

ale ssanie jest spore już poszło ponad 40 ton a w Big-bagu już nima.... jeszcze niedawno Retopal leżał odłogiem na sklepie.. ale sezon zakupów można uznać że w pełni - ludki poczuli oddech dziadka mroza :-)... ja już dawno zatankowałem pod korek retopala i ekoreta

Opublikowano

Dzisiaj przyszły 2 palety. Ekogroszek drobny, wilgotny i na dodatek oblepiony miałem. Poprzednia dostawa była super na 5+ a teraz jakbym to zobaczył "na żywo" to bym nie kupił. 

Opublikowano

Czekajmy, w sierpniu, wrześniu ludzie się obkupią, a w październiku i listopadzie, najpóźniej w grudniu, składy same będą robiły promocje i wyprzedaże -70%. Szał minie, a wtedy wejdziemy my - mistrzowie zakupów :)

Opublikowano

groch się kupuje dużo.. dużo.. wcześniej - jak nikt nie myśli o kupowaniu groszku - wtedy ma ładną granulację i jest suchy.. teraz to szarpią jak reksio szynkę - więc szansa na bubel spora

Opublikowano

PGG powinno trzymać określony poziom jakości a wygląda na to, że zakupy u nich to loteria jak w jakimś podrzędnym składzie opału gdzie na placu coś tam mieszają. Autentycznie pomyślę o gazie albo pompie w najbliższej przyszłości bo mam dosyć tego cyrku. Kraj niby na węglu stoi a nie można kupić porządnego opału bo każdy w *** leci.

Opublikowano

Saguaro, nie jesteś sam. Kolega myślał, że w PGG dostanie suchy eko w te niedawne upały po 33-36 stopni. Dostawa była taka, że aż zadzwonił, żeby poradzić się czy reklamować towar. W worku tak jak opisałeś - dużo gęstego błota miałowego. Oszczędnie płukali w te upały czy co? Nie wiem. Eko był w przybliżeniu jak eko, raczej jakość ok. Dostałeś nieco mniejszy to nawet lepiej, bo łatwiej i dokładniej się spali - związane z stopniem rozwinięcia powierzchni ziaren i zjawiskami pokrewnymi. Moim zdaniem tu nie ma co reklamować, że za wilgotny tylko trzeba to wysuszyć przed sezonem grzewczym i będzie dobrze.

Na najbardziej podrzędnym składzie opału masz jednak tę zaletę, że widziały gały co brały. Możesz nawet patykiem sobie pogrzebać, żeby zobaczyć jak wygląda z wilgotnością trochę głębiej, bo powierzchniowo to wiadomo zawsze super. Jeżeli się węgiel czy granulacja nie podoba to bierzesz w innym składzie. Warto też uprzejmie zauważyć, że Jaśnie Pan życzy sobie, aby nabierać ładowarką 10cm nad ziemią, a niezastosowanie się do powyższego równa się rezygnacji z zakupu. Nie kupujesz kota w big-bagu czy poworkowanego na palecie na drugim końcu kraju.

Opublikowano

Dzisiejsza moja dostawa. Żałuję że nie dokupiłem 2 palet bo bez miału , a przede wszystkim suchy . Co się zdziwiłem po ostatnich opiniach na temat Retopalu.

post-69750-0-98017600-1502366149_thumb.jpg

Opublikowano

Bo te opinie mało wiarygodne ? Trzeba nie wiedzieć jak wygląda i działa linia produkcyjna, żeby wstawiać niektóre opinie.

Opublikowano

Ciekawe jak to jest, że czasem z PGG partia przychodzi oblepiona czymś co wygląda jak miał i to bynajmniej śladowo. Pokruszył się im czysty, uległ samorozpadowi czy jak? Na zdjęciu wyżej towar pierwsza klasa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.