Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Sterownik Tech. Temp. Mosfet Za Wysoka.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W k1pv4 jest dokładnie to samo co w st550. Trzeba wymienić niebieski kondensator widoczny na zdjęciu (1uF/305VAC Pilkor R22,5 kondensator MKP) oraz mosfet obok kondensatora (P10NK60ZFP). Często zdarza się, że na mosfecie jest tylko zimny lut. Do tego kondensator przy dmuchawie i VOILA! Działa! :) Koszt to mniej niż 10zł a w serwisie kasują 200-300zł. Temat sprawdzony, zrobiłem już takich kilkadziesiąt. Ważne też jest, aby cyna do lutowania była z ołowiem, dodaje to plastyczności lutom przez co potem nie pękają.

• Odpowiedzi 87
  • Wyświetleń 80 tys.
  • Dodano
  • Ostatnia odpowiedź

Najlepsi użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• @161os037 bardzo dobra decyzja 

• Lekko faluje ci linia CO(pila),popraw  ustawy wentyla-prawdopodobnie dužy min.ruch(jesli nie ma,aktualizuj),by byla prosta....,modulacii z 4 na 1,pograč z napowietrzanim i linie wyprostuja sie bardzo

• Szala18 , sam widzisz, daj sobie spokój z tym sterownikiem Techa , to badziew i tyle . Za darmo bym już tego nie chciał odkąd mam Timela [emoji6]   Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka    

Opublikowane grafiki

Opublikowano

@hydroelektro, a wiesz może, jaka jest normalna temperatura pracy mosfeta w k1pv4 oraz przy jakiej pojawia się alarm?

Opublikowano

No to u mnie już przy uruchomieniu nowego kotła było 58C, a 46 jest na wyłączonym sterowniku od samego płaszcza wodnego.

Opublikowano

Rozumiem, te 40* to u mnie na stanowisku testowym jak testuje sterownik klienta, na kotle to wiadomo że nagrzewa się sporo, nawet do 70

Opublikowano

@Snurq, widzę, że znasz temat - jest jakiś sposób na podejrzenie ekranu producenta z 2902 przez emodul? Albo jakikolwiek inny sposób na podejrzenie faktycznych obrotów turbinki?

Opublikowano

@HarryH z poziomu emodul - nie ma szans, sterownik nie wysyła takich informacji

Opublikowano

A wiesz może, czy pod styki termopary zapalarki na zwykłym k1pv4 z retortą bez zapalarki można podpiąć pt1000 i zobaczyć wskazania na emodul?

Opublikowano

No właśnie mam styki "zapalarka' na listwie z czujnikami (pierwsza para od prawej), temperatura zapalarki wyświetla się i pod 0102 i na emodul (oczywiście bez wskazań). 

Opublikowano

tam jest wyjście napięcia 230V na zapalarkę w wersjach R, opcja czujnika nigdy dostepna nie byla

Edytowane przez Snurq

Opublikowano

No to dobrze, że nie podpiąłem tam termopary:-)