Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam Stalmarka oraz sterownik Tech ST 77 oraz sterownik pokojowy Auraton 2005 economic. Jak podłączyć sterownik pokojowy do pompy aby nią sterował a nie temperaturą kotła? oczywiście jeśli jest taka możliwość.

Opublikowano

proste jak ... syglał ktory wychodzi obecnie na pompe trzeba przekierowac na euroster i z euroster na pompe i działa

Opublikowano

ot i mamy wykład hydraulika tzn automatyka na obcy temat

sławko a do instrukcji sterownika ty zajrzał , bo tam wsio napisano

a jak nie masz drukowanej to znajdziesz w sieci

a w skrocie tam pisze

podłącz pod styk 11-12

Opublikowano

I też tak miałem podłączone, tak podłączony regulator steruje temp. kotła ( na pewno czytałeś instrukcje) a mi chodzi o to by sterownik pokojowy sterował pompą CO, więc proszę o konkretne odpowiedzi a nie lakoniczne.

Posiadam dodatkowo bojler i pompkę CO która obsługuje zarówno bojler i instalacje oraz zawór trój drogowy na zasilaniu.

Opublikowano

no pisałem dokładnie jeszli chcesz srerowac tylko pompą to bierzesz faze z wyjscia sterownika (pompa) dajesz ten sygał na euroster i z eurostera napompe a niebieski przewód zostawiasz w pompie czyli tak jak byz zamontował wyłacznik na brazowym przewodzie

Opublikowano

jest mozliwosc takiego wysterowania ale nie bezposredno auraton plus sterownik okotła ttylko układ posredni polegajacy na uszukaniu czujnika o te 10 czy 20st jak najbardziej mozna cos takiego zrobic a w bardziej zaawasowanych sterwnikach PID takie funkcje sa nawet w sterowniku jako programie

ale ten pomysł z obnizaniem temp jest ok lepiej byłoby wysterwac zawór 3d czy 4d