Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Defro Eko Duo Uni R Sterownik K1Prv4 Histereza C.o.

wiaderny007

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.  proste pytanie zmieniłem sterownik z k1pvr2 na k1pvr4 i nie wiem jak ustawić hiztereze c.o.   tamperature zadana mam 60 a pod spodem małymi cyferkami -10,problem w tym że temperatura spada do 52 w nadzorze. dodam że wentylator mam stary z hallotronem.

Opublikowano

Wydaje mi się, że wskazanie obniżenia temperatury (to: -10) pojawi się na wyświetlaczu, jeśli włączysz tygodniówkę dla C.W.U.

Histereza dla CWU jest w nastawach temperatur.

Opublikowano

ustawione mam na pid. temperatura skaczę 55-65 ustawiona na 60. na starym sterownikiu(k1prv2) chodziło płynniej.

Opublikowano

Witam

to jest obniżenie z panelu pokojowego. Jak uaktywniasz sterowanie kotłem (w v4) to tam uaktywnia się obniżenie temp. kotła. W standardzie jest -10° i jak chcesz ustawić na 0°

Opublikowano

Ok. Panel pokojowy wylaczony (bo go nie mam.) Wylaczlem tez hallotron jest troche lepiej. Chyba nie obedzie sie bez wymiany wentylatora.

Opublikowano

Musi być "turbinka" na wentylator. Czy v3 lub v4 musi być wentylator z turbinką inaczej będzie wariował algorytm.

Obniżenie (-10°) kotła znikło?

Opublikowano

Tak. Wczoraj przez pomylke wlaczylem regulator pokojowy. Obnizylem tez gorna korekte powietrza o 10 procent , juz tak nie bije temperatury do gory.

Opublikowano

Się ustabilizuje jak będzie wentylator z turbinką

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

witam

wiaderny 007 ....poradziłeś sobie z tym tematem:

"ustawione mam na pid. temperatura skaczę 55-65 ustawiona na 60"

ma taki sam problem, 

zadana co 60 st.

przy 55 przechodzi w nadzór i podbija do nawet ponad 65

do pracy wchodzi ponownie poniżej 55

nie mam poje gdzie jest ustawienie histerezy dla CO

czemu przechodzi w nadzór już przy 55 st. a nie po osiągnieciu zadanej 60

Opublikowano

Witam,

palisz z PID-em? Masz panel pokojowy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.