Gość vmilo Opublikowano 31 Grudnia 2016 #476 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Tutaj Milo myślę,że byłbyś zadowolony tak jak z dobrego retopalu Pewnie tak. Trzeba jednak pamiętać, że powtarzalność nie trwa latami. Możliwe, że wezmę paletę testową z Adamexu, i wybiorę coś dla siebie. Na razie jestem napalony na eko z Taurona :>
Gość vmilo Opublikowano 31 Grudnia 2016 #477 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Milo test u Kobry mógłby być interesujący na rynnie i miale węglowym. Pogadajcie po nowym roku i może podjedź do niego. To byłoby coś trudniejszego i nowego. Na dwa tygodnie ? Ferie ? :]
marw Opublikowano 31 Grudnia 2016 #478 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Pewnie tak. Trzeba jednak pamiętać, że powtarzalność nie trwa latami. Możliwe, że wezmę paletę testową z Adamexu, i wybiorę coś dla siebie. Na razie jestem napalony na eko z Taurona :> gmaj pewnie Ci chętnie odsprzeda :) Tylko żebyś się później od środka nie wypalił bo kto nam ster "wyprodukuje"
Gość vmilo Opublikowano 31 Grudnia 2016 #479 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Żaden szanujący się nie wykorzysta Brzeszcz. Dobre, łap za telefon i dzwoń do Adamexu. Ja mam JP w którym "turbo" to Brzeszcze, a przynajmniej tak powiedział szofer, który to przytargał.
Gość vmilo Opublikowano 31 Grudnia 2016 #480 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Bo inaczej to zacznę przeklinać dzień, w którym kupiłem "promocyjny" groszek Taurona.A przyślij mi to, płacę tyle ile dałeś. Powiedz, co Ci szkodziło *** luftem w ten opał ? Pewnie mnie tu ukamienują zaraz, ale czego się bałeś ?
gmaj22 Opublikowano 31 Grudnia 2016 #481 Opublikowano 31 Grudnia 2016 To ze w gorącej wodzie kąpany jestem to dobrze wiesz :) Napisałem email do Imexu oraz Taurona z reklamacją. Towar kupiony przez neta, więc odstąpienie do 14 dni obowiązuje. Pytanie, czy "nadgryzioną" paletę przyjmą z powrotem. Żeby na pusto nie jechali, mogą coś na wymianę przywieżć :) Choćby ten Anmag. Kiedyś nim paliłem i nie było z nim problemów. Mam jeszcze otwarte dwa worki, więc *** luftem będzie okazja.
kobra64 Opublikowano 31 Grudnia 2016 #482 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Jeżeli tak mówisz... Ostatnia znana mi partia tego towaru pochodzi z końca 2 tygodnia grudnia, ustawiałem do niej w Skawinie nowo odpalane Defro na K1Pv4 i fajce. I według mojej niewiele znaczącej oceny to był Jaret + Wesoła. Paliło się to lekko, łatwo i przyjemnie. PS. To do Milo - w odpowiedzi na post nr 479.
Gość vmilo Opublikowano 31 Grudnia 2016 #483 Opublikowano 31 Grudnia 2016 A ja swój kupiłem jakoś na koniec marca / początek kwietnia. Wiem tyle ile mi powiedział ichni szofer. Podsumowując: u mnie lepiej się spala ori Retopal (ten w jeszcze papierowych worach), nie próbuje się spiekać, nigdy nie widziałem ani jednego koksika w popiele. A JP ma jazdy jak kobieta w trybie meno.
Gość vmilo Opublikowano 31 Grudnia 2016 #484 Opublikowano 31 Grudnia 2016 To ze w gorącej wodzie kąpany jestem to dobrze wiesz :) Napisałem email do Imexu oraz Taurona z reklamacją. W razie czego mogę Cię uwolnić od ciężaru. I tak go kupię, więc...
Pieklorz Opublikowano 31 Grudnia 2016 #485 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Na dwa tygodnie ? Ferie ? :] Dokładnie na ile to nie wiem, musicie ustalić. Czy tydzień, czy 9dni czy 2tygodnie. Myślę,że jednak warto, fajny poligon palnik rynnowy plus miał węglowy. Jakbyście się dogadali co do terminu i testu, to byłoby ciekawie a jakbyś podjechał na miejsce, to sobie o opałach też możecie pogaworzyć. Prywatnie uważam,że ok.1,5 do 2tygodni to taki czas minimum aby dogadać się z danym sterownikiem, ale nikomu nie chcę rządzić. To tylko moja opinia.
Pieklorz Opublikowano 31 Grudnia 2016 #486 Opublikowano 31 Grudnia 2016 To ze w gorącej wodzie kąpany jestem to dobrze wiesz :) Napisałem email do Imexu oraz Taurona z reklamacją. Towar kupiony przez neta, więc odstąpienie do 14 dni obowiązuje. Pytanie, czy "nadgryzioną" paletę przyjmą z powrotem. Żeby na pusto nie jechali, mogą coś na wymianę przywieżć :) Choćby ten Anmag. Kiedyś nim paliłem i nie było z nim problemów. Mam jeszcze otwarte dwa worki, więc *** luftem będzie okazja. Na Anmaga jakby się zgodzili można wymienić. Próbowałeś może Anmaga Błękitnego?
kobra64 Opublikowano 31 Grudnia 2016 #487 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Na dwa tygodnie ? Ferie ? :] Możesz przysłać wraz z instrukcją. Spróbuję ustawić, chociaż tylko 8 lat paliłem na dwustanie i jakieś tam kotły z jakimiś tam sterownikami ustawiałem bądź uruchamiałem, więc może nie będę umiał. No ale zastosuję się ściśle do wskazówek, wykonam wszelkie korekty, dostarczę zdjęć i codziennej relacji. Albo przywieź i ustaw wstępnie, posiedzimy i uruchomimy przy jakimś fajnym płynie. Później będę korygował według Twoich wskazówek i tego co będzie na palniku widać.
marw Opublikowano 31 Grudnia 2016 #488 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Na Anmaga jakby się zgodzili można wymienić. Próbowałeś może Anmaga Błękitnego? gmaj22 ma akurat ciekawy poligon doświadczalny, więc fajnie by było przetestować jak najwięcej, może jakiś rusek, czech, miał, itd.
Gość vmilo Opublikowano 31 Grudnia 2016 #489 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Możesz przysłać wraz z instrukcją. Spróbuję ustawić, chociaż tylko 8 lat paliłem na dwustanie i jakieś tam kotły z jakimiś tam sterownikami ustawiałem bądź uruchamiałem, więc może nie będę umiał. No ale zastosuję się ściśle do wskazówek, wykonam wszelkie korekty, dostarczę zdjęć i codziennej relacji. Albo przywieź i ustaw wstępnie, posiedzimy i uruchomimy przy jakimś fajnym płynie. Później będę korygował według Twoich wskazówek i tego co będzie na palniku widać. Ile km mam do Ciebie ? Czemu piszesz tak, jakbym Cię nie znał ? Ster do Grześka leci do makoga, a od Jacka do Coolera. Najwcześniej będę miał w trzecim tygodniu stycznia. Miejmy nadzieję, że wiosna do tego czasu nie zawita :] Nigdy nie paliłem na rynnie..
energotop Opublikowano 31 Grudnia 2016 Autor #490 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Dziwne że od kiedy padł pomysł testu paliwa na różnych sterownikach wpadło tutaj paru klakierów. MIQ "wierny padawanie" dziękuję za życzenia. Twój MASTER Jedi na pewno poklepie Cię po plecach a i może pochwali wzrokiem. Wszystkiego dobrego Panowie w Nowym Roku. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
kobra64 Opublikowano 31 Grudnia 2016 #491 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Ile km mam do Ciebie ? Czemu piszesz tak, jakbym Cię nie znał ? Ster do Grześka leci do makoga, a od Jacka do Coolera. Najwcześniej będę miał w trzecim tygodniu stycznia. Miejmy nadzieję, że wiosna do tego czasu nie zawita :] Nigdy nie paliłem na rynnie.. Z Pszczyny to tak ze setka będzie przez Bielsko, może ze 130 autostradą na Wieliczkę i potem na Gdów wojewódzką.
Pieklorz Opublikowano 31 Grudnia 2016 #492 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Milo kobra ma rynnę ewmaru appr. Palnik dość trudny w prowadzeniu. Warto się wybrać i na żywo zebrać doświadczenia. Koniec stycznia to akurat prawdziwa zima w tych rejonach.
Gość vmilo Opublikowano 31 Grudnia 2016 #493 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Z Pszczyny to tak ze setka będzie przez Bielsko, może ze 130 autostradą na Wieliczkę i potem na Gdów wojewódzką. Daleko nie jest, a hotel jakiś się znajdzie ?
Gość vmilo Opublikowano 31 Grudnia 2016 #494 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Milo kobra ma rynnę ewmaru appr. Palnik dość trudny w prowadzeniu. Warto się wybrać i na żywo zebrać doświadczenia. Koniec stycznia to akurat prawdziwa zima w tych rejonach. Myślę, że jest temat do zrobienia, jestem ciekaw tych rynien :]
gmaj22 Opublikowano 31 Grudnia 2016 #495 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Na Anmaga jakby się zgodzili można wymienić. Próbowałeś może Anmaga Błękitnego? Nie miałem okazji palić "błękitnym". W zasadzie to nie ma go nawet na stronie sklepu. Tylko na zapytanie. Nie znam ceny ani parametrów. W ciemno jednak nic nie kupię. Już się wyleczyłem z takich zakupów :) Najlepiej jak dotychczas wyglądał Retopal z PGG: czysty, bez miału, dobrze przesiany choć wilgotny.
marw Opublikowano 31 Grudnia 2016 #496 Opublikowano 31 Grudnia 2016 TYP WĘGLA 31.2 KALORYCZNOŚĆ (WARTOŚĆ OPAŁOWA) 25-26 MJ/kg UZIARNIENIE 5-25 mm POPIÓŁ AR max 8,0% SIARKA SR max 0,6% SPIEKALNOŚĆ RI < 10% WILGOTNOŚĆ WR do 10% Cena worki 860zł luzem 740zł Na stronie jest opisany jak każdy inny ;)
gmaj22 Opublikowano 31 Grudnia 2016 #497 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Faktycznie, jest opisany na imex.piechota, ja patrzyłem na anmag.pl (to ich spółka-córka z ul. Mehla)
marcus312 Opublikowano 31 Grudnia 2016 #498 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Macie do sprzedania jakis miał ekomiał w rozsadnej cenie w moim rejonie ,ja spale bez grymaszenia na palniku ala marcus ;) :D .Do trudnych paliw nie nalezy zapominac ze konstrukcja palnika moze tez miec znaczenie .Zyjcie nie chorujcie na ten Nowy Rok 2017 :D
bernard Opublikowano 31 Grudnia 2016 #499 Opublikowano 31 Grudnia 2016 panowie co sie tak unosicie sterownik oprogr jest *** tylko palacz szofer jego jest *** i tyle wiadomo było że prawie od a-do z trza nastawić parametry a pokazujecie tu foty jakby ster wiedział jak ma się sam prowadzić bez odpowied nastaw wstępnych zapraszam do mnie to zobaczycie jak ten niechciany burner spala czarne złotko a wymagania ma bo i szofer kazał mu pracować poprawnie hee :P mam 5 typów dmuchawek tylko mi jedna pasi ta wg inż która nie ma rację bytu-jestym człek niy typowy i jestym zadowolony fest z werbomatu bo jest to nasze wspólne dzieło i hobby z kol R :P
kobra64 Opublikowano 31 Grudnia 2016 #500 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Myślę, że jest temat do zrobienia, jestem ciekaw tych rynien :] Z tego co słyszałem już przestali je produkować. Że niby się palić na nich nie da, że kopcą, nie pozwalają panować nad temperaturą kotła, przegrzewają podajniki i daszki się rozszczepiają ( jakiś program darmowej wymiany tych elementów mieli ).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.