Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Verbomat- Nowe Podejście Do Procesu Spalania. Testy

energotop

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepraszam że używam czyjegoś obrazka ale mam pytanie. Co to za spiek i czym spowodowany? 5be571204057784f2b04527115c4e333.jpg

Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka

ea55f9fa6ec324ab677b270b58c86196.jpg

Tu masz fajny z miału ziemowit mial jest tańszy ale trudny w spalaniu

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

No tak mnie właśnie to zainteresowalo bo często takie coś mam. Tzn ze podawać trzeba więcej?

Opublikowano

Przy okazji wyników laboratoryjnych: vmilo, liczyłeś wartość teoretycznego oporu cieplnego na wełnie przed purowaniem, a ile teoretycznie masz teraz?

Nie... to co piszesz, to dla mnie jakieś zaklęcia, których nie znam :)

Opublikowano

No tak mnie właśnie to zainteresowalo bo często takie coś mam. Tzn ze podawać trzeba więcej?

Podać więcej, lub zabrać wiatru.

O ile dodanie paliwa nie poprawi sytuacji, trzeba zabierać wiatr albo wydłużać czas między podaniami. Ale nie można w nieskończoność schodzić z mocą, bo w końcu zabraknie. A tego chyba nie chcemy.

Czasem mocny dwustan poprawia jakość popiołu. Czyli ostro w górę, i dłuuugi postój.

Opublikowano

Tu masz fajny z miału ziemowit mial jest tańszy ale trudny w spalaniu

Spróbuj przeczyścić palnik, bo wyraźnie z jednej strony dmucha za mocno. Być może masz przytkany, dodajesz luftu bo nie dopala na środku, a od drzwi masz huragan.

Opublikowano

No właśnie najciekawsze jest to że palnik czyszczony. A to gdzie najbardziej dmucha jest po przeciwnej strony od dmuchawy/podajnika. Fakt że jam wyrzuce wszystko to na jakiś czas(24h) jest spokój a później znów się zbiera i powtórka z rozrywki

Opublikowano

Pierwsze zdjęcie palnik od dołu niestety lepiej nie zrobię bo tj od przeciwnej strony niż drzwiczki. Reszta zdjecie z drzwiczek. Widać jakby paliło się lewej strony podajnik jest z prawej. 5334f5d4d01f3618036fdfb9f1b22a6a.jpgd6f7e443874197d6e80c098bb8f56d89.jpgcdbb600178826e80f29acb47390821c5.jpg

Opublikowano

Tu masz to co u czp01, albo kilka niedopałków z przodu, albo spiek z tyłu.

Spróbuj ciut wiatru zabrać, odrobinę. Możesz przysłoną.

Opublikowano

Zabrane. Oczyszczone czekam na efekty pewnie do jutra

Opublikowano

No właśnie jak teraz jest ok troche na palniku więcej się pojawi popiołu i już za mało wiatru będzie i tak w kółko ech..

Opublikowano

Nie marudź. Poczekaj, jak coś tam spadnie do popielnika z tej strony, to chyba się nie załamiesz :)

Opublikowano

Nie, spoko. Bardziej mi chodziło ze robota non stop :) a pianka zamknięto czy odkrytokomorkowa robiłeś? Dach czy co innego?

Opublikowano

Aaa ja zakryto piwnice sufit. Na membranę dawałes?

Opublikowano

Witam palnik umnie czysty rano dzis sprawdzalem

Wczoraj zmienialem powoli z min dmuchawy z6 doszedlem do 9 i dzis rano bylo znosnie nie byl zatkany spieki byly ale rozpadajace sie ktore wpadly do popielnika ale przykopcony kociol

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

u  mnie spiekow tez bylo brak , ale to pewnie za krótko na mojego potwora. Zobaczymy jak wroce z pracy co bedzie.

Opublikowano

Wiecie co macie robić, w którą stronę kręcić nastawami. Do weekendu zdążycie :P

Damian, czasem nie idzie mieć wszystkiego ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.