Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Verbomat- Nowe Podejście Do Procesu Spalania. Testy

energotop

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sorry, ale nie udostępniam nr telefonu.

Powiedz: czy dmuchawa ma klapkę ?

A i straciłem połączenie qrde. Coś mi się widzi, że to sprawka podglądu via mapa.

Opublikowano

Dmuchawa otwarta bez klapki i przesłony dmucha bardzo mocno zaczyna pracę od 7 a max 38 bo już wicher na palniku dlatego tez w tym parametrze musi się mieścić po przekroczeniu 38 Max wywala żar z palnika

Opublikowano

Ja Paliłem w długim cyklu z z umiarkowanym powietrzem i piec pracował w zakresie 10 20 30 mocy i więcej nie musiałem dawać w 10 miał powietrze 7 a w 30 miał 28 % dmuchawy nie używałem przedmiotów w podawaniu może to coś podpowie

Opublikowano

10,20,30 mocy? Długi cykl? Mówisz o IE?czy skzp?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ale co ma jeden do drugiego? Inne algorytmy, inne podzespoły sterujące dmuchawą, także nie sugeruj się tym jak miałeś i co miałeś w skzp tylko trzeba ze świeżym spojrzeniem

Opublikowano

Witam mam pytanie czy zwracać uwage na jakiej mocy pracuje jak jet najlepiej (np sppv2) jak chodzi od 40do 60 procent to jest dobrze

a jak jest w IE czy jak jest dobrze ustawiony to ma na chodzic na jakiejś konkretnej mocy czy nie ma to znaczenia

Opublikowano

Nie ma znaczenia. Jakie masz ustawione domyślne?

Opublikowano

moc od 40 do 100 proc prubuję zmusić go do ciągłej pracy czaem mi sie odstawi ale pogoda tez taka nie inna

dmuchawa min 6 max 38

Jak masz dynamikę ustawioną ? Daj na 3, albo ogranicz moc max. Ma miejsce hamować ?

Opublikowano

Co zrobisz, rodzice maja swoje prawa :) Trochę dziwne, że kręcą termostatami, skoro one powinny utrzymać żądaną temperaturę. Ale czasem, lepiej machnąć ręką.

Zobaczysz jak teraz będzie, po zmianie dynamiki. Wolniej będzie reagował, to może nie będzie huśtawki.

Opublikowano

Kocioł masz dobry, zbiera ładnie z palnika. Jak się jeszcze ciut ochłodzi to pójdzie ciągle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.