Gość vmilo Opublikowano 2 Stycznia 2017 #576 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Ja tam koksy widzę... Przywal mu wiatrakiem na 60%, podawanie z 6sec, przerwa tak by spaliło a dziury nie było. Ma nie być koksu. Płomień raczej będzie krótki.
bodziasty Opublikowano 2 Stycznia 2017 #577 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zagadaj do Mikołaja http://esterownik.pl/uzytkownik,3057/mariuszk/profil tylko na priv, on ma Tilgner-a, to ci pomoże. Powiedz że bodziasty ci kazał :D
Gość vmilo Opublikowano 2 Stycznia 2017 #578 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Bodzio... o mikołaju to tu proszę nie wspominać, bo "kto umarł, ten nie żyje".
hajtaler428 Opublikowano 2 Stycznia 2017 #579 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zastosuję się na razie do rady @Vmilo -te nastawy to w trybie ręcznym oczywiście? Spaliny polecą nieźle w górę. A jak z podtrzymaniem wtedy? Bo przy takiej mocy to się będzie odstawiał już nie? @bodziasty dzięki - jak nie dam rady to skorzystam z kontaktu :) a tam na esterowniku to wyautowali go chyba co? czy sam się wyautował ogólnie tam się ostatnio przeciąg zrobił...
Gość vmilo Opublikowano 2 Stycznia 2017 #580 Opublikowano 2 Stycznia 2017 W ręcznym. O podtrzymaniu potem się pogada, zobaczymy czy dasz radę przebić się wiatrem przez to co powstanie w palniku. Nie zrzucaj z palnika nic.
bodziasty Opublikowano 2 Stycznia 2017 #581 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Bodzio... o mikołaju to tu proszę nie wspominać, bo "kto umarł, ten nie żyje". A bo jakoś tak mi on na myśl przyszedł - sorry :) Milczę już jak grób :ph34r:
DanielJu Opublikowano 2 Stycznia 2017 #582 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Ja i narty ? Odpada. Piwa też nie piję :wacko: Za to możesz mnie zainteresować swoim kotłem :P Mam mały pensjonat administrator w poprzednim poście wywalił adres więc nawet nie piszę Dom 596 m2, piec to Skam-p plus 25 kW, palnik to obrotowy ardeo dmuchawa WBS-06al, spp2 mocniejsze trunki też są :P
gmaj22 Opublikowano 2 Stycznia 2017 #583 Opublikowano 2 Stycznia 2017 W ręcznym. O podtrzymaniu potem się pogada, zobaczymy czy dasz radę przebić się wiatrem przez to co powstanie w palniku. Nie zrzucaj z palnika nic.Zastosuję tą wskazówkę u siebie do spalenia Taurona :)
marw Opublikowano 2 Stycznia 2017 #584 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zastosuję tą wskazówkę u siebie do spalenia Taurona :)Mówiłeś że oddajesz. Nie chcą przyjąć zwrotu czy zmieniłeś zdanie?
Gość vmilo Opublikowano 3 Stycznia 2017 #585 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Mam mały pensjonat administrator w poprzednim poście wywalił adres więc nawet nie piszę Dom 596 m2, piec to Skam-p plus 25 kW, palnik to obrotowy ardeo dmuchawa WBS-06al, spp2 mocniejsze trunki też są :P Kawał budynku, kocioł w fajnym konfigu, czego właściwie oczekujesz ?
Gość vmilo Opublikowano 3 Stycznia 2017 #586 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zastosuję tą wskazówkę u siebie do spalenia Taurona :) Gość wklepał coś tam w ster i więcej go nie widziałem... nie wiadomo czy to dobra droga B)
Griszah Opublikowano 3 Stycznia 2017 #587 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zastosuję tą wskazówkę u siebie do spalenia Taurona :) Jak przetestujesz, to daj proszę znać czy da radę sensownie spalać tego Taurona w dwustanie.
gmaj22 Opublikowano 3 Stycznia 2017 #588 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Mówiłeś że oddajesz. Nie chcą przyjąć zwrotu czy zmieniłeś zdanie? Jeszcze nie odpowiedzieli na e-mail. Może inwentaryzacje noworoczne mają? Zmieszany 50/50 z Retopal znośnie się spala. Podsuszę trochę i spróbuję zmieszać z Ekorusem. Jak Taurona nie wymienią, pomęczę się trochę ale spalę.
hajtaler428 Opublikowano 3 Stycznia 2017 #589 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Po 12 godz pracy na ustawieniach 6/72/60% tak to wygląda - nadal są koksy ale przesypuje je tylko z przodu palnika. Od tylnej ściany popiół exta Kocioł pracował ok 30 min i ok 30 min stał w podtrzymaniu. Parametry podtrzymania 14sek co 7 min 25% nadmuch
DanielJu Opublikowano 3 Stycznia 2017 #590 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Kawał budynku, kocioł w fajnym konfigu, czego właściwie oczekujesz ? 1. Zlikwidować zasyfienie kotła - teraz muszę czyścić nawet dwa razy dziennie 2. Spróbować innego sposobu palenia tj. praca ciągła, a nie przerywana
Gość vmilo Opublikowano 3 Stycznia 2017 #591 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Po 12 godz pracy na ustawieniach 6/72/60% tak to wygląda - nadal są koksy ale przesypuje je tylko z przodu palnika. Od tylnej ściany popiół exta Powiem tak, przeanalizuj wykresy a domyślisz się skąd masz koks. Na innych forach są gwiazdorzy, którzy wszystko wiedzą - na pewno Ci podpowiedzą :P
Gość vmilo Opublikowano 3 Stycznia 2017 #592 Opublikowano 3 Stycznia 2017 1. Zlikwidować zasyfienie kotła - teraz muszę czyścić nawet dwa razy dziennie 2. Spróbować innego sposobu palenia tj. praca ciągła, a nie przerywana Skoro masz syf i pracę dwustanową, to prawdopodobnie źle ustawiasz SPP. Dziś ster trafia do CooleRa, potem do kobry - tak,że masz koło miesiąca czekania. Zagadaj do kolegi makog na pw. On jest na narty napalony jak szczerbaty na suchary, to może zechce Ci w zamian wypożyczyć ster ? Ja się z nim zabiorę, popatrzę jak się łamie, a w wolnych chwilach od składania go do kupy podreguluję ster jak trza.
Griszah Opublikowano 3 Stycznia 2017 #593 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Na innych forach są gwiazdorzy, którzy wszystko wiedzą - na pewno Ci podpowiedzą :P Potwierdzam, np. Panowie z platformy eSterownik.pl są bardzo pomocni :) Mnie np. pomogli ostatnio wypisać się z tej "skarbnicy wiedzy" jaką stało się obecnie ich forum.
energotop Opublikowano 3 Stycznia 2017 Autor #594 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Romek chyba idzie ZIMA. Będzie okazja przegonić trochę więcej paliwa ;). Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
energotop Opublikowano 3 Stycznia 2017 Autor #595 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Skoro masz syf i pracę dwustanową, to prawdopodobnie źle ustawiasz SPP. Dziś ster trafia do CooleRa, potem do kobry - tak,że masz koło miesiąca czekania. Zagadaj do kolegi makog na pw. On jest na narty napalony jak szczerbaty na suchary, to może zechce Ci w zamian wypożyczyć ster ? Ja się z nim zabiorę, popatrzę jak się łamie, a w wolnych chwilach od składania go do kupy podreguluję ster jak trza. Tiaaa... Tylko nie zapomnij o szynach Kramera, chyba że będziesz go do szczotki od miotły wiązał. Niech cierpi Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Gość vmilo Opublikowano 3 Stycznia 2017 #596 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Romek chyba idzie ZIMA. Będzie okazja przegonić trochę więcej paliwa ;). No to wreszcie ster będzie mógł rozwinąć skrzydła, bo teraz to tak leniwie sobie pyka :rolleyes: Tiaaa... Tylko nie zapomnij o szynach Kramera, chyba że będziesz go do szczotki od miotły wiązał A kolejowa nie może być ? :P
energotop Opublikowano 3 Stycznia 2017 Autor #597 Opublikowano 3 Stycznia 2017 U mnie dostał już tryb "zima" Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Gość vmilo Opublikowano 3 Stycznia 2017 #598 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Tu tylko minus 2, mówisz że od zachodu coś idzie ?
hajtaler428 Opublikowano 3 Stycznia 2017 #599 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Powiem tak, przeanalizuj wykresy a domyślisz się skąd masz koks. Na innych forach są gwiazdorzy, którzy wszystko wiedzą - na pewno Ci podpowiedzą :P E no - napisałem na tym forum. Wiem że na tamtym to jak za PRLu - nie można pisać że coś jest be bo przecież nie jest. Do niedawna można było się paru rzeczy ciekawych jeszcze tam dowiedzieć ale pozamiatali wszystko. W dodatku zauważyłem że jak ktoś zakłada temat z problemem to nie opiszą rozwiązania na forum tylko każą dzwonić do siebie - nieźle. Ale ja nie o tym.. Koks to pewnie dlatego że przy tych nastawach kocioł się odstawia i koksy się tworzą w momencie gdy palnik wstaje. Da się coś z tym zrobić czy przy tej pogodzie czy ciężko. To jedyny czas gdy mogę coś zrobić przy kotle - do poniedziałku mam urlop a poźniej to praca w delegacji tak że w domu tylko w weekendy to wrzucę na automat tak jak do tej pory było i tyle.
Griszah Opublikowano 3 Stycznia 2017 #600 Opublikowano 3 Stycznia 2017 U mnie +0,3.Do kitu z taką zimą, jeszcze sanek nie było okazji wyciągnąć. hajtaler428, czyżbyś przy ustawieniu podtrzymania (pierdnięcia co perę minut) wzorował się na jednym takim co to już umarł, a jeszcze żyje?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.