Gość vmilo Opublikowano 15 Listopada 2016 #26 Opublikowano 15 Listopada 2016 Zostawiłeś sobie też ten wskaźnik paliwa w koszu? Nie wiem o czym mowa... jaki wskaźnik ?
Pieklorz Opublikowano 15 Listopada 2016 #27 Opublikowano 15 Listopada 2016 W tym jego przy wyświetlaczu 2x16znaków po prawej stronie w rogu był wskaźnik ilości paliwa w koszu..
makog Opublikowano 15 Listopada 2016 #29 Opublikowano 15 Listopada 2016 W tym jego przy wyświetlaczu 2x16znaków po prawej stronie w rogu był wskaźnik ilości paliwa w koszu.. Noo to liczy na podstawie ustawionego przesypu i powoli wygasza piksele pokazujac orientacyjna ilosc opalu w koszu.
energotop Opublikowano 15 Listopada 2016 Autor #30 Opublikowano 15 Listopada 2016 Póki co sterownik z zewnątrz wygląda trochę "staroświecko", ale najważniejsze co w środku. Zresztą jak będzie "wyjście na miasto"(net z platformą) to w kotłowni może być tylko czarna skrzynka i nie trzeba cukierkowych AMOLEDów. Wtedy można sobie 7calowy panel sterujący w salonie zawiesić. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
MIQ Opublikowano 15 Listopada 2016 #31 Opublikowano 15 Listopada 2016 https://esterownik.pl/device/4602 https://esterownik.pl/device/12555 Pierwszy od makoga, drugi mój, więcej na podglądzie nie ma na razie. Na ten czas kupić można za moim pośrednictwem. Dzięki. Zdaje się, że Panowie macie "ogarnięte" instalacje, bo kreseczki bardzo równe. Czy będzie jakiś test na "skopanej" instalacji?
Gość vmilo Opublikowano 16 Listopada 2016 #32 Opublikowano 16 Listopada 2016 A skąd mnie wiedzieć, chętni są, a jakie mają instalacje to ja nie wiem.
MIQ Opublikowano 16 Listopada 2016 #33 Opublikowano 16 Listopada 2016 Kaucja za wypożyczenie na test?
Gość vmilo Opublikowano 16 Listopada 2016 #34 Opublikowano 16 Listopada 2016 A trzeba ? Chyba jesteśmy dorosłymi ludźmi.
leszkowaty Opublikowano 16 Listopada 2016 #35 Opublikowano 16 Listopada 2016 Witam was ponownie w kolejnym dniu testow Verbomatu, od soboty pali sie u mnie Jaret Plus z niewielka domieszka Chwalowic , a dokladnie 90 kg Jareta Plus i oklo 30 kg Chwalowic, kocilek idzie jak po sznureczku co widac na wykresach a jak to wyglada na palniku i wymienniku to obrazuja foty ponizej : 1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg Linki do stera w poscie powyzej, oraz w mojej stopce. przy zmianie opalu czyściłeś "piekło" czy tylko wsypałeś i obserwujesz co się w środku wyczynia? z relacji tych testów na razie wiemy: ze ma "nowe podejście do procesu spalania" - ale nie wiemy jakie to podejście jest wiemy ze można wypożyczyć na testy - wiemy ze można kupić - znamy poszczególne konfiguracje i jaka jest tego cena no i znamy kolor obudowy - czarny za wiele to się nie dowiedzieliśmy :) e odnośnie wypożyczenia: wiemy ze mona, nie wiemy gdzie
MIQ Opublikowano 16 Listopada 2016 #36 Opublikowano 16 Listopada 2016 A trzeba ? Chyba jesteśmy dorosłymi ludźmi. Wiesz, różnie bywa. Do palnika rynnowego podejdzie? Jaką minimalną moc można utrzymać, oczywiście tak pi x oko.
Gość vmilo Opublikowano 16 Listopada 2016 #37 Opublikowano 16 Listopada 2016 za wiele to się nie dowiedzieliśmy :) A co jeszcze chciałbyś wiedzieć ?
Gość vmilo Opublikowano 16 Listopada 2016 #38 Opublikowano 16 Listopada 2016 Do palnika rynnowego podejdzie? Jaką minimalną moc można utrzymać, oczywiście tak pi x oko. Nie wiem, nikt nie próbował na takim palniku. Z mocą można zejść bardzo nisko, ale próg opłacalności to około3kW (wg. nas).
MIQ Opublikowano 16 Listopada 2016 #39 Opublikowano 16 Listopada 2016 Zatem czy masz w sterze jakiś "patent" na szybkie uruchomienie palnika i "uśpienie" po pracy na >3kW?
leszkowaty Opublikowano 16 Listopada 2016 #41 Opublikowano 16 Listopada 2016 A co jeszcze chciałbyś wiedzieć ? chciał bym wiedzieć w czym ma być ten sterownik lepszy od innych dostępnych na rynku :D bo rozumiem ze chcecie żeby Wasz sterownik był najlepszy z dostępnych chciał bym tez wiedzieć na czym polegać ma to "nowe" podejście do prowadzenia palnika
Gość vmilo Opublikowano 16 Listopada 2016 #42 Opublikowano 16 Listopada 2016 Nie znam wszystkich sterów jaki są na rynku, i nie chodzi mi o konkurencję. Robiłem go dla siebie, i nie będę próbował udowadniać, że jest najlepszy. Wystarczy, że jest dobry. Ale nie. Nie jest to ster, który podłączasz i zapominasz. Jak sobie pościelisz, tak się wyśpisz. Nowe podejście... ano ster prowadzi palnik inaczej niż mi znane - to musi Ci wystarczyć póki co.
dziubek23 Opublikowano 16 Listopada 2016 #43 Opublikowano 16 Listopada 2016 A gdzie i kiedy można się zapisać. Lubię cuda, wiele ich miałem więc chętnie spróbuję.
leszkowaty Opublikowano 16 Listopada 2016 #44 Opublikowano 16 Listopada 2016 "dobry" to i tak dużo dla większości "spalaczy" ideałem sterownika, jest (bądź był by) sterownik nie wymagający ingerencji w ustawienia nawet w korekty :) ale dla pasjonatów i lubiących dążyć do perfekcji w spalaniu to kto wie a jakieś opomiarowanie wyników spalania: jest, jest w planie, może będzie :) czy tylko na podstawie kaloryczność-ilość-czas~~sprawność
Gość vmilo Opublikowano 16 Listopada 2016 #45 Opublikowano 16 Listopada 2016 Nie widzę potrzeby opomiarowania. Wodotryski już przerabiałem. Ten ster nie dla Ciebie, nie poprowadzi palnika sam.
Gość vmilo Opublikowano 16 Listopada 2016 #46 Opublikowano 16 Listopada 2016 A gdzie i kiedy można się zapisać. Lubię cuda, wiele ich miałem więc chętnie spróbuję. Na razie jest kilka osób chętnych. Jak to się będzie odbywało, nie wiem. Się pożyje, się zobaczy.
siek3 Opublikowano 17 Listopada 2016 #47 Opublikowano 17 Listopada 2016 Witam serdecznie. Jeśli można to chciałbym się dopisać do listy chętnych na testy. Mam kocioł DEFRO z palnikiem rynnowym.
Gość vmilo Opublikowano 17 Listopada 2016 #48 Opublikowano 17 Listopada 2016 Taki palnik chciałbym osobiście odpalić, coby zobaczyć co i jak, i ew wklepać wstępne nastawy.
sambor Opublikowano 17 Listopada 2016 #49 Opublikowano 17 Listopada 2016 Ja też bym chciał taki ster, ale nie mam go do czego wstawić :(
MIQ Opublikowano 17 Listopada 2016 #50 Opublikowano 17 Listopada 2016 Dokup podajnik do dolniaczka i problem się rozwiąże :)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.