fachowiecOd7Bolesci Opublikowano 27 Października 2016 #1 Opublikowano 27 Października 2016 Podlączenie 10 grzejników, całej kotłowni na ekogroszek, podlaczenie CWU, rura wzbiorcza. Czy 2 tygodnie we dwie osoby to dużo czy mało?
jurgonka Opublikowano 27 Października 2016 #2 Opublikowano 27 Października 2016 Gdy Ty płacisz a ja jestem wykonawcą - mało, czy gdy ja płacę a ty jesteś wykonawcą - dużo.
fachowiecOd7Bolesci Opublikowano 27 Października 2016 Autor #3 Opublikowano 27 Października 2016 Czyli co? To normalny czas i nie ma co mówić że fachowcy są wolni?
KubaSko Opublikowano 27 Października 2016 #4 Opublikowano 27 Października 2016 Normalnie przy 7-8 godzinnym trybie pracy. 3-4 dni kotłownia z full automatyką, bojlerem i naczyniem wzb., grzejniki z tydzień zależy jakie przejścia przez ściany jak duże kucie, jak grube ściany, omijanie przeszkód typu schody, różnice w grubości ścian itp, przechodzenie przez stropy. P.s. mam nadzieje że nie kładą tej miedzi w wylewki tylko jadą po ścianach. Ale w sumie to czas ich pracy by mnie nie interesował jeśli nie płacisz im z godziny, ma być dobrze zrobione i tyle.
fachowiecOd7Bolesci Opublikowano 27 Października 2016 Autor #5 Opublikowano 27 Października 2016 Tak miedzi kuta w scianie. Oprocz kotlowni gdzie bedzie na wierzchu. Dlaczego w wylewce zle? Chodzi tylko o awarie czy jeszcze o cos?
KubaSko Opublikowano 27 Października 2016 #6 Opublikowano 27 Października 2016 Tak chodzi o awarie, miedź nie jest wieczna jak zalana w wylewce to później duży bałagan żeby to naprawić, ale myślę że jeszcze gorsze jest namierzenie potencjalnego wycieku. A jeśli już zalana w wylewce to obowiązkowo w otulinach, nie może mieć kontaktu z zaprawą bo ją zaprawa "zeżre". P.S. jak chłopaki robią bruzdy w ścianach na te rury to i tak te 2 tygodnie to moim zdaniem dobry czas.
sambor Opublikowano 27 Października 2016 #7 Opublikowano 27 Października 2016 Wg KNR ( katalogu nakładów rzeczowych ) KNR-I-0-35 - "Instalacje w miedzi" nakład na ułożenie 1mb rury Cu18 na uchwytach to ok 0,7rg dochodzą bruzdy, przebicia, Innych pozycji nie chciało mi się sprawdzać.
fachowiecOd7Bolesci Opublikowano 27 Października 2016 Autor #8 Opublikowano 27 Października 2016 Ale to jest układanie rury razem z zakrętami i lutowaniem? Jednej rury czy powrotu i zasilania razem?
sambor Opublikowano 27 Października 2016 #9 Opublikowano 27 Października 2016 Jednej rury z lutowaniem kapilarnym, - czyli miękkim, nakładaniem izolacji i mocowaniem, jak zasilanie i powrót to wg długości wszystkich rur. Poniżej zrzut z opisem i pozycje
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.