M4t3uSZ Opublikowano 17 Października 2016 #1 Opublikowano 17 Października 2016 Czy taka instalacja daje gwarancje ochrony powrotu do kotła czy trzeba dołożyć na powrocie zaw.3D termostatyczny? https://www.google.pl/search?q=instalacja+co+z+zaworem+czterodro%C5%BCnym&espv=2&biw=1093&bih=530&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiD4q3HruLPAhWCaxQKHQLdCjAQ_AUIBigB#tbm=isch&q=instalacja+co+w+uk%C5%82adzie+zamkni%C4%99tym+z+zaworem+czterodro%C5%BCnym&imgrc=ubkDTk2jwa03-M%3A 4D.bmp
sambor Opublikowano 17 Października 2016 #2 Opublikowano 17 Października 2016 A jak chcesz do tego dołożyć zaw 3-D?
M4t3uSZ Opublikowano 18 Października 2016 Autor #3 Opublikowano 18 Października 2016 Zdaje się że ty mi podpowiadałeś o 3D termostatycznym i dzięki za to ale nie podpowiedziałeś jak wtedy regulować temperature na grzejniki.Bo jak na piecu jest 65st. to taką wysoką temp.na grzejniki puszczać i regulować głowicami?.A może nie kombinować tylko zrobić jak na schemacie z zachowaniem większej średnicy 4D tzn cal czy 6/4 cala.Zawór hydraulik podpowiada Afristo.I jeszcze jedno czy jak by dać pompe do CO na powrocie to będzie lepiej czy gorzej dla 4D.
sambor Opublikowano 18 Października 2016 #4 Opublikowano 18 Października 2016 Tak ja ci radziłem aby dać zaw 3-D na powrocie , ale nic nie mówiliśmy o temp wody na grzejniki, z resztą na to są najlepsze zaw termostatyczne na grzejnikach i podawanie w inst wody wprost z kotła
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.