Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Prośba O Pomoc

fester20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Piszę na forum z prośba o pomoc w rozwiązaniu problemu. Otóż remont zmusił mnie do przerobienia instalacji CO ale brak doświadczenia nie pozwala mi znaleźć optymalnego rozwiązania. Chodzi mi o podłączenie doprowadzenia wody w celu uzupełnienia układu. Dawniej było naczynie zbiorcze na strychu podłączone do odprowadzenia przez które się uzupełniało wodę.Ale czy to jest prawidłowe podłączenie pojemnika zbiorczego? Układ jest z pompą w kotłowni. Czy zbiornik przelewowy powinien być podłączony do zasilania? W jaki sposób podpiąć zasilanie wodą??

Opublikowano

Najprościej jak się da. Rura zasilajaca podłączona do instalacji z zaworem.

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dawniej było naczynie zbiorcze na strychu...a co teraz niby po przeróbce ma być?Jeżeli naczynie układu otwartego zostaje to powinno być ono połączone bezpośrednio z kotłem poprzez rurę zasilającą instalację o srednicy miedź 28 lub stal 1" bez żadnej armatury na niej (zowory,zawór różnicowy itp)

Napełnianie (dopełnianie), spuszczanie wody z instalacji odbywa się w większosći przypadków poprzez zawór spustowy zamontowany przy kotle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.