rzeznik2555 Opublikowano 22 Lutego 2016 #1 Opublikowano 22 Lutego 2016 Witam mam zamiar zrobić bufor ciepła w wersii podstawowej tylko nie wiem jakiej blachy użyć , zastanawiam się nad 3mm ale nie wiem czy to nie za mało i następne pytanie w którą stronę zwijać blachę dostępne od ręki mam dwa rozmiary 200x100 i większa 250nx125cm . Proszę doświadczonych w tym temacie o wypowiedzi sprzęt do tej pracy posiadam i umiejętności także :D
henryk1953 Opublikowano 23 Lutego 2016 #2 Opublikowano 23 Lutego 2016 Tu znajdziesz wszystko na temat zrobienia bufora samodzielnie. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?74235-Jak-quot-to-quot-się-robi-czyli-bufor-ciepła
rzeznik2555 Opublikowano 24 Lutego 2016 Autor #3 Opublikowano 24 Lutego 2016 Na tym forum jest dużo info ale nadal nie wiem jakiej blachy użyć i czy nie prościej będzie kupić jakiś zbiornik np od hydroforu i z niego zrobić taki bufor koszta nowego na alledrogo są znacznie za wysokie w porównaniu z nakładem pracy i materiałami użytymi do ich budowy Poza tym na tym forum z Muratora nie wyświetlają mi się ani foto ani obrazki zamieszczone na nim
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.