Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Groszek Ledvice

qbot1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy ktoś na forum używa tego Groszku podzieli się ktoś doświadczeniami mam ustawienia

30 s podawania

6 min przerwy między podawaniami

Siła nadmuchu na 5 że skali 12

Temp kotła 42

Krotnosc 3 przerwa w podtrzymaniu 20 min

Czy ktoś pomoże bo ja już nie mam siły na ten groszek w tym sezonie nie wypala się na pył tak jak było w poprzednich sezonach

Opublikowano

Ja pale. I zeczywiscie zeszłoroczny dużo lepiej się spała. Ale problemów nie mam. Ustawienia: 5 sec podawania 45 przerwy. Zadana 55stopni. Nadmuch 26%.

Obecnie pale z pid.

Opublikowano

Osłona otwarta na 2cm. Obecnie już wypalilem tego roczny. Popiół ok 70% pył plus 30% popcorn. Tera pale zeszłoroczny popiół dużo lepszy.

Opublikowano

Witam czy ktoś na forum używa tego Groszku podzieli się ktoś doświadczeniami mam ustawienia

30 s podawania

6 min przerwy między podawaniami

Siła nadmuchu na 5 że skali 12

Temp kotła 42

Krotnosc 3 przerwa w podtrzymaniu 20 min

Czy ktoś pomoże bo ja już nie mam siły na ten groszek w tym sezonie nie wypala się na pył tak jak było w poprzednich sezonach

Podnieś temp. kotła bo Ledwice mają prawie 30% wody w stanie powietrzno-suchym więc szkoda kotła.

Kucharz ma dobrze ustawione - daj u siebie podawanie 5s, przerwa 32s i zobacz co będzie.

Przy przerwie 20 minut krotność zwykle wystarcza 1 chyba, że wygasa.

Jaki masz palnik i sterownik oraz moc kotła ?

Opublikowano

Sterownik titanic moc kotła 10 bo za dużo metrów nie ma nie całe 100 a rodzaju palnika niestety nie wiem ale mam foto

df2b09ba9e7a9207580f4e35181ba1db.jpg

Opublikowano

Zmieniłem czas podawania i przerwę tak jak wyżej podane czyli 5 na 47 i dmuchawe mam otwarta na około 2 cm i siła nadmuchu na 5 z skali 12 i temperaturę zadania na 48 podniosłem i czekam na efekty mam głęboka nadzieję że Będzie lepiej ze spalaniem

Opublikowano

Na zdjęciu wygląda to jakbyś miał za duży nadmuch.

Zmniejsz go na minimum przy którym dmuchawa ma jeszcze spręż i jeśli zacznie się przesypywać niespalony węgiel stopniowo otwieraj przesłonę, jeśli otworzysz maksymalnie i nadal będzie przesypywać wtedy po 1 oczku zwiększaj moc nadmuchu aż przestanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.