Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Defro Sigma 16Kw - Wymiana Doświadczeń

domdwe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No opał jakoś u innych forumowiczów takich cyrków nie robi. Tylko ustawienia pewnie mam do d.. Z rana wziwkszylem wiatr do 30% zobaczymy czy coś zmieni

Opublikowano

U mnie pełen automat i przy obecnym węglu korekta dmuchawy na -4%, temperatura na kotle 59st.C

No opał jakoś u innych forumowiczów takich cyrków nie robi. Tylko ustawienia pewnie mam do d.. Z rana wziwkszylem wiatr do 30% zobaczymy czy coś zmieni

Kocioł wyczyszczony? Masz dobry ciąg kominowy? Wyloty powietrza w palniku nie zapchane?

Opublikowano

Wungiel jaki masz czas podawania

Opublikowano

Jest korekta ilość podań

Opublikowano

Skąd ci to wezmę

Opublikowano

Nie ma PID :(

Dlatego szukam ustawień albo wskazówek w jakim kierunku iść

Dlaczego nie wziąłeś ze Smartem ?

Opublikowano

Taki Qrde doradzali bo jak z pod to ze ten model pieca nie wiadomo jak będzie chodził itp... A ja głupi posłucham.

No i teraz w ustawiacza się bawię

Opublikowano

haha ja mam ze smartem i u mnie to samo ty też masz ta czarną perłę ? Dziś  zmieniłem parametry zobaczymy

Opublikowano

Coraz częściej widzę wpisy o spiekach na perle.

Wczoraj odpalił gościu M-kę i dzisiaj to samo mi pisał na gg o tym węglu, kazałem wprowadzić zmiany, ma zobaczyć jutro jak to wygląda.

Opublikowano

Taki Qrde doradzali bo jak z pod to ze ten model pieca nie wiadomo jak będzie chodził itp... A ja głupi posłucham.

No i teraz w ustawiacza się bawię

To nie żaden Pid, to zmodernizowana wersja grupowego z Bruli i eCoala, zwie się to grupowe-auto, ma to tylko Smart II jak na razie.

Palę na tym chyba ze dwa lata, obecnie na 3-cim kotle :)

W swoim RBR też mam Ekoenergie i jest cacy.

Opublikowano

Pab1o a jak masz ustawiony typ kotła w spalaniu ?

Wejdź a "spalanie" i sprawdź jak masz typ kotła.

Spróbuj dać na Sigma 12kW, to nic nie znaczy że masz 16-tkę, pewnie kocioł kupiłeś i tak przewymiarowany także pewnie na tym ustawieniu Ci spokojnie pociągnie

Opublikowano

Na automacie najmniejszy to 16kw. Mam taką taką szpilki przy wentylatorze a na niej nakrętki ale to jest zablokowane nie da się tym regulowac

Opublikowano

U mnie się da tym regulować ale nie wiem co i jak i na czuja po małym kawałku ruszam.

Mam też regulacje przy czipuchu ale boję się tam ruszać aby nie przyprawić spalin

Opublikowano

Po 18h tak wygląda palnik wiec jestem happy

post-31409-0-19879100-1448897641_thumb.jpg

post-31409-0-87238500-1448897686_thumb.jpg

Opublikowano

Te ustawienia co teraz mam plus czopuch przymkniety na 40 proc

Opublikowano

Ja mam automat tyle że korektę zrobiłem teraz dmuchawa chodzi na 30proc i ilość podań zmniejszyłem na 2. IM bardziej dmucha tym większe spieki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.