sevenjanusz Opublikowano 8 Września 2015 #1 Opublikowano 8 Września 2015 Witam serdecznie. Mam pytanie. Czy moge wpiać do istniejącej instalacji pompe kotłową w ten sposób co na rysunku. Chodzi mi konkretnie o to żeby nie przecinać istniejącej rury i wykorzystać wcinki gebo. Czy nie będzie woda krążyła w koło.pompki. Przepraszam za rysunek. . To czarne to zawór mieszający
majschi Opublikowano 8 Września 2015 #2 Opublikowano 8 Września 2015 witam Tak jak piszesz: "woda będzie krążyła wokół pompki" Jeśli chcesz to zrobić sam to pożycz gwintownicę ( lub gebo z przejściem na gwint 1 cal ) ps bez cięcia się nie obejdzie
sevenjanusz Opublikowano 11 Września 2015 Autor #3 Opublikowano 11 Września 2015 Dziękuję za odpowiedźA ja myślałem ze tak wstawiona wspomoże grawitacje. Ok a jeżeli z 1,5 cala przejdę na 1 cal i wstawie pompke to czy w razie gdy pompka nie będzie pracowała to nie będzie zablokowany pompka powrót ?
gputowski Opublikowano 14 Września 2015 #4 Opublikowano 14 Września 2015 To wstaw na równoległym odcinku zawór zwrotny... tyle że trzeba ciąć.
Gość Digitrax Opublikowano 15 Września 2015 #5 Opublikowano 15 Września 2015 Winno być tak jak na załączonym schemacie. słowicza 5.pdf
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.