Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

czyli na dom idzie około min. 45-50C.. sporo u mnie przy większym domu i podobnym ociepleniu idzie obecnie 38C na dom.. widocznie masz sporą stratę, bo kotłowania i komin poza domem

Edytowane przez robertokot25
Opublikowano (edytowane)

- nic nie poradzisz bo kotłownia poza domem :) uszczelnij retortę i tyle,, jakbyś miał kotłownie w domu to przy takim małym domku i małym kotle to przy tych temp to spalanie max 15kg powinno być

- ta kotłownia to jest w innym domu zamieszkałym.. czy w jakieś małej szopie?

Edytowane przez robertokot25
Opublikowano

Uszczelniłem retorte i powiem że widać różnicę, płomień jest równomierny, ale na razie za szybko na ocenę tego jak węgiel się spala.

Dziwi mnie to, że zawór 3D jest ustawiony tak, że 30% idzie na zasilanie CO, a 70% na powrót, a rurka od zasilania parzy w rękę, a od powrotu jest chłodniejsza nie rozumiem tego... Hydraulik zakładając instalację mówił, żeby lepiej założyć zawór 4D, ale nie było możliwości oddania tego więc go założył, czy wymiana zaworu dała by jakieś znaczące efekty ?

Opublikowano (edytowane)

Witam, potrzebuję małej porady dot spalania węgla, nie chce mi dopalać do końca nastawy to:

Ilość powietrza 33%

Zakres regulacji 1st

obroty min-27%

obr max 70%

czas podawania 5s

max przerwa pracy 225s

min przerwa pracy 40s

temp zadana 60st

post-57578-0-07724000-1423688725_thumb.jpg

Edytowane przez MatiSpeed