julo23 Opublikowano 16 Grudnia 2013 #1 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Witam, Mam taki sterownik pokojowy (zdjecie poglądowe) Mój piec to SAS 23kW multi, sterownik ST-450 zPID. ustawienia to CO 60*C, bojler póki co wyłączony. podłoga 32*C, kaloryfery 41*C. Jakie proponujecie dać ustawienia po osiągnięciu temeratury zadanej w pomieszczeniu ? Bo można obniżyć temp. na piecu, i na każdym zaworze tj. podłogówce i kaloryferach. Dałem póki co po -3*C. tj. na piecu 60*C - 3*C, podłoga 31*C-3*C, kaloryfery 41*C-3*C, po osiągnieciu zadanej temp. w pokoju. Jest jeszcze taka opcja - różnica temp. w pomieszeniu. Za bardzo nie wiem co to może być. Czy to czasem nie jest róznica temp. po której następują własnie te zmiany. Możecie sie podzielić jak macie ustawenia w swoich regulatorach pokojowych? Ile można zejść stopni po uzyskaniu już satysfakcjonującej temp. w pokoju tak żeby jej za szybko nie zbić w dół i żeby piec od nowa nie musiał mozolnie pracować i nagrzewać wszystko ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.