Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wyższa Temp

maniek130

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jest u mnie hydraulik twierdzi ze zbędny jest inny rozdzielacz ze tymi Rotametry sobie wyreguluje obieg i będzie inna temp

za taki tekst to weź go wywal za drzwi ,poparzenia i choroby spowodowane gorąca podłoga da się zaleczyć choć nie zawsze ,natomiast popekana podłogę od temperatury można jedynie skuć wraz z instalacjami i remoncik od nowa
Opublikowano

Pompa nie chce ruszyć bo jest źle podpięta czy padła sobie jak na złość Bo mam kabel od sterownika CO i CWU itp.Czy to ma jakieś znaczenie do której pompy podłącze i czy wystarczy mi kupić teraz rozdzielacz tylko do grzejników i mówi że jak dodatkowy obieg na grzejniki to pompa 3 musi być

Opublikowano

Zmartwie cię włączyłem tryb. zima i nic nie rusza

Maniek ty mnie straszysz że twoje centralne nie rusza ? :rolleyes:

masz taki ster to pobierz instrukcję i czytaj

FuzzyLogic FL300L-3P - Metal-Fach

Opublikowano

Jeżeli ta niedziałająca pompa nie jest na sztywno połączona przewodem z sterownikiem, tylko za pomocą wtyku komputerowego typu męskiego, to podłącz tę pompę bezpośrednio do gniazdka elektrycznego za pomocą odpowiedniego kabla komputerowego.

Zobacz czy działa pompa, a przede wszystkim zobacz jak działa instalacja CO.

Oczywiście nie zapomnij pozdrowić instalatora.

Opublikowano

Maniek ty mnie straszysz że twoje centralne nie rusza ? :rolleyes:

masz taki ster to pobierz instrukcję i czytaj

FuzzyLogic FL300L-3P - Metal-Fach

Ja mam ten sterownik FL310 RTC ANIMUS a przeglądałeś te instrukcje bo ja nic z niej nie wiem może ty znasz się bardzo dobrze to rozumiesz ja jestem tępy a mój hydraulik jeszce bardziej :wacko:

Dlatego pytam czy jest różnica który kabel podłączony bo on podłączył kabel jak dobrze pamiętam odwrotnie CO do pompki CWU i jak z tymi rozdzielaczami starczy dokupić taki do grzejników tylko i popkę

Opublikowano

Pompa nie chce ruszyć bo jest źle podpięta czy padła sobie jak na złość Bo mam kabel od sterownika CO i CWU itp.Czy to ma jakieś znaczenie do której pompy podłącze i czy wystarczy mi kupić teraz rozdzielacz tylko do grzejników i mówi że jak dodatkowy obieg na grzejniki to pompa 3 musi być

Bez zdjęć przewodów podłączeń i ustaleniu jaki masz ster to nie damy rady ,nie słuchaj się debila-hydraulika ,albo poszukaj innego ,takiego co zna się na C.O. i obsłudze kotłów z podajnikiem ,albo dawaj duzo zdjęć i informacji "naumiesz się" my będziemy podpowiadać,a co do rozdzielenia grzejników od podłogówki to niestety mus i nie warto już na ten temat dyskutować ,przerabiaj dopóki zimy nie ma,pompy na radzie 2 wystarczą niech twój hydraulik słucha się Ciebie przecież Ty mu płacisz prawda .
Opublikowano

Ja mam ten sterownik FL310 RTC ANIMUS a przeglądałeś te instrukcje bo ja nic z niej nie wiem może ty znasz się bardzo dobrze to rozumiesz ja jestem tępy a mój hydraulik jeszce bardziej :wacko:

Dlatego pytam czy jest różnica który kabel podłączony bo on podłączył kabel jak dobrze pamiętam odwrotnie CO do pompki CWU

Studiuj informacje tu masz pobierz :

http://www.metalfachtg.com.pl/download/user-manual-for-fuzzy-logic-310lg-rtc.pdf

Opublikowano

Oto kilka zdjęć z jego wczorajszego tańca

Włożył pompkę do c.w.u . a była niepotrzebna bo wodę baniak grzał prawda .Teraz będzie tylko ciągnąć dodatkowy prąd .

Tamta była w wersji angielskiej ,ta jest po Polsku :

http://www.metalfach.../fl310lgrtc.pdf

Opublikowano

wodę grzało ale nie grzało CO i w isntrukcji strona 4 Środowisko regulacji wymagane są dwie pompy nigdy nie grzało tego i tego mam takie coś jak test urzadzen i podlaczone urzadzenia dzialaja poprawnie gdy właczam test CO włacza się pompka CO gdy tesr CWU dziuła pompka CWU

Opublikowano

wodę grzało ale nie grzało CO i w isntrukcji strona 4 Środowisko regulacji wymagane są dwie pompy nigdy nie grzało tego i tego

Twój sterownik może obsługiwać 3 pompy i cyrkulację .

our8uGU.png

Podłącz pompy pod wskazane gniazda z tyłu lub z boku sterownika ,te są zasilające z prądem L (czarny to centralne ,brązowy to ciepła woda), drugą żyłę z przewodu jednego i drugiego podłączasz pod N niebieski jak masz trzy żyłowy przewód to żółty to uziemienie PE podłączasz pod uziemienie

Opublikowano

wodę grzało ale nie grzało CO i w isntrukcji strona 4 Środowisko regulacji wymagane są dwie pompy nigdy nie grzało tego i tego

Może jest ustawiony priorytet grzania CWU, jak grzeje CWU to nie grzeje CO.

Poczekać lub zmienić.

Opublikowano

Masz załączony tryb ręczny a gdzie są ikony w kółku CO i CWU ,On -S wskazuje że dopiero rozpalasz i temperatury na kotle za niskie

Opublikowano

Masz załączony tryb ręczny a gdzie są ikony w kółku CO i CWU ,On -S wskazuje że dopiero rozpalasz i temperatury na kotle za niskie

tak zgadza się dopiero rozpalam za jakieś 30 min zdam relacje zamieniłem kable OD CWU do CO i pompy oby dwie chodzą sprawdziłem TESTEM sterownika i też działają sprawdzałem kontrolką prąd dochodzi i wychodzi

Opublikowano

a na sterze nie wiać tych ikonek w kółku zaznaczyłem :

U8flRJi.png

Opublikowano

piec sie zagrzał i dalej to samo pompa CO nie ruszyła jest tylko ikona CWU A najjlepsze jest to że powrot zrobil sie cieply a zasialanie na rozdzielaczu jest zimne przy grzejnikach tez cieply powrot zimne zasilanie

Opublikowano

Problem rozwiązany zresetowałem piec i wszytko zaczęło działać prawidłowo tylko teraz piec cały czas pracuje za nim nagrzeje to wszytko w następnym tyg będzie montaż rozdzielacza na grzejniki Pozdrawiam i wreszcie się udało pewnie będzie kolejny problem gdy nowy rozdzielacz będzie i pompa do niego

Opublikowano

a problemem było wyłączony w sterowniku siłownik mieszacza ale mam takie pytanie bardzo często się załącza piec bo szybko spada temp zadana czy to może być to że dom nie był grzany i te ciepło wszytko obecnie ucieka szybko

Opublikowano

mam takie pytanie bardzo często się załącza piec bo szybko spada temp zadana czy to może być to że dom nie był grzany i te ciepło wszytko obecnie ucieka szybko

Tu może być kilka przyczyn za mała moc nastawiona ,słaby opał,duży pobór -zimne świeżo wybudowane mieszkanie,w ciągu kilku dni zużycie powinno się ustabilizować po rozruchu centralnego ,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.