firzu Opublikowano 9 Grudnia 2012 #1 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Witam Zakupiłem kocioł Ogniwo ( dzieki radom ludzi z forum ;) ) i przy wnoszeniu rozmontowaliśmy co sie da żeby za dużo nie nosić. Wczoraj hydraulik na szybko go rozpalił i została mu jedna część. Po przejrzeniu DTR okazało się, że to pokrywa przegrody spalin. Jakie są konsekwencje pracy kotła bez tej pokrywy i czy da się ją jakoś delikatnie włożyć bez wygaszania kotła ? Cytuj
darecki2308 Opublikowano 9 Grudnia 2012 #2 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Witam Wczoraj hydraulik na szybko go rozpalił i została mu jedna część. Witam zdolny ten Pan instalator :lol: Cytuj
firzu Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor #3 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Teraz to bez większego znaczenia. Bardziej mnie interesuje jak to rozwiązać. Wolałbym nie wygaszać kotła bo bardzo zimno jest. Jakies sugestie ? Cytuj
Blackbird Opublikowano 9 Grudnia 2012 #4 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Kolego, jak zadaje się takie pytanie to należy od razu wrzucić zdjęcia czy inne materiały przedstawiające sprawę. Skąd cała rzesza ludzi nie mających Ogniwa wie jaka jest jego budowa i jakie ma części składowe oraz gdzie one się znajdują? W takim przypadku jak to przedstawiłeś wątek będzie ciągnął się przez kilkanaście postów gdzie wyjaśnienie może będzie na samym końcu i to w sferze domysłów. Cytuj
firzu Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor #5 Opublikowano 9 Grudnia 2012 W takim razie wrzucam linka do DTR tego kotła, na stronie 14 przy okazji czyszczenie tego kotła jest pokazana pokrywa przegrody spalin. http://www.ogniwobiecz.com.pl/pliki/dtr/dtr_eko_plus.pdf Przepraszam ale nie umiem załączać zdjęć, mam nadzieje ze ta instrukcja ułatwi udzielenie odpowiedzi Cytuj
Andrzej_M_ Opublikowano 9 Grudnia 2012 #6 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Wyciągnij wtyczkę z sterownika zasilającą wentylator. Resztę czynności wykonaj według instrukcji. Na koniec nie zapomnij tej wtyczki z powrotem w odpowiednie gniazdo włożyć. Cytuj
firzu Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor #7 Opublikowano 9 Grudnia 2012 a może przy okazji obniżyć temp co na maksa czyli do 42 c ? Cytuj
Andrzej_M_ Opublikowano 9 Grudnia 2012 #8 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zaczynasz wyolbrzymiać problem. Tylko wyłącz wentylator, ubierz rękawice robocze. Jak komin wygrzany to nawet możesz to zrobić w białej koszuli. Cytuj
firzu Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor #9 Opublikowano 9 Grudnia 2012 przepraszam ale to moje pierwsze zetknięcie z kotłem na paliwo stałe bo całe życie w blokach spędziłem :wacko: Dzięki za radę i sorki za zamieszanie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi