jogebala Opublikowano 2 Marca 2012 #1 Opublikowano 2 Marca 2012 witam, czy ma może ktoś z szanownych forumowiczów wiedzę na temat dwupłaszczowych zbiorników stojących 200l firmy ERMET, jak one się sprawują jak z wytrzymałością itp. pozdrawiam jogebala Cytuj
konopka Opublikowano 4 Marca 2012 #2 Opublikowano 4 Marca 2012 Zastanów się czy nie lepiej kupić używanego nierdzewnego Viesmanna.Co do jakości i żywotności niema co gadać. Cytuj
Neo Opublikowano 23 Marca 2012 #3 Opublikowano 23 Marca 2012 Wydaje mi się, że gdyby była to jakaś szczególna alternatywa do obecnie popularnej technologii (emalia + anoda) to Lemet czy Galmet nie budowaliby nowych emalierni tylko żywicarnie. Cytuj
jogebala Opublikowano 23 Marca 2012 Autor #4 Opublikowano 23 Marca 2012 trudno, już kupiłem, zależało mi na pionowym dwupłaszczowym 200l inne firmy tego nie oferują. Zobaczę jak z wytrzymałością wizualnie z zewnątrz ładnie zalany pianką na tym skay. Jeśli chodzi o sprawność (szybkość nagrzewania) to rewelacja, na kotle temp. 50st. a c.w.u 46 st. w kilkanaście minut pozdrawiam Cytuj
owcazz Opublikowano 13 Maja 2012 #5 Opublikowano 13 Maja 2012 Jak spisuje się po czasie ten zbiornik? Nie było problemu z montażem i podłączeniem do instalacji? Przymierzam się też do kupne tego zbiornika. Zależy mi na poziomym. A może dołożyć kilka stówek i kupić zbiornik z nierdzewki? Cytuj
jogebala Opublikowano 14 Maja 2012 Autor #6 Opublikowano 14 Maja 2012 Witam, Ja mam zbiornik 200l pionowy, problemu z montażem nie było żadnego. Bojler jest wpięty do istniejącej instalacji c.o. jako pierwszy i sterowany elektrozaworem. Zbiornik nagrzewa się szybko nawet przy niskich temperaturach na kotle i wody spokojnie wystarcza na 5 osób. Jak na razie z funkcjonalności jestem bardzo zadowolony czas pokaże jak z wytrzymałością. pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi