adasw1982 Opublikowano 13 Grudnia 2011 #1 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zamierzam w mieszkaniu zamontować ogrzewanie elektryczne, mianowicie interesują mnie albo piece akumulacyjne lub piecyki konwektorowe. Potrzebuje rzetelnej informacji co jest lepsze, co możecie polecić. Cytuj
ls77 Opublikowano 14 Grudnia 2011 #2 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Sam użytkuję w kilku pokojach grzejniki konwencyjne firmy ADAX (Norwegia) - wersje z elektronicznym sterowaniem i jestem z nich bardzo zadowolony. Dokładna regulacja, bezgłośna praca (nie ma charakterystycznego "klikania" gdy się załączają/wyłączają jak w sterowaniu mechanicznym), małe wymiary i co ważne bardzo łatwo demontowalne w celu wyczyszczenia przed sezonem grzewczym (bardzo ważna sprawa bo inaczej czuć swąd spalonego kurzu). Cytuj
sambor Opublikowano 16 Grudnia 2011 #3 Opublikowano 16 Grudnia 2011 (edytowane) Witam Jeżeli masz drugą taryfę - to piece akumulacyjne, najlepiej z rozładowaniem dynamicznym. Piec konwektorowy jest szybki - szybko się nagrzewa i szybko stygnie. Ilość energii potrzebnej do ogrzania pomieszczenia jest w obu przypadkach bardzo podobna - jednak piec akumulacyjny lepiej ją wykorzysta. Pozdrawiam Edytowane 16 Grudnia 2011 przez sambor Cytuj
adasw1982 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Autor #4 Opublikowano 20 Grudnia 2011 A możecie mi polecić jakąś firmę, jaka jest dobra jeśli chodzi o piece akumulacyjne? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi