necovsky Opublikowano 17 Listopada 2011 #1 Opublikowano 17 Listopada 2011 Witam, mam troszkę amatorskie pytanie, ale przytrafiła mi się całkiem dziwna sytuacja, otóż chciał bym wyczyścić wymiennik w kotle, ale za bardzo nie wiem gdzie on się znajduje ani jak on wygląda. Prosił bym o pomoc. Cytuj
Hermogenes Opublikowano 17 Listopada 2011 #2 Opublikowano 17 Listopada 2011 Witaj wszystko zależy od budowy kotła w niektórych wymiennikiem jest płaszcz wodny w około paleniska w innych pionowe lub poziome płomieniówki w innych poziome lub pionowe półki w jeszcze innych szereg rur przechodzących przez palenisko.poz Hermogenes Cytuj
necovsky Opublikowano 17 Listopada 2011 Autor #3 Opublikowano 17 Listopada 2011 aha, czyli wymiennik znajduje sie gdzieś tam gdzie palenisko, najlepiej by było wyczyścić całe palenisko (ściany boczne itp.) ? Cytuj
sambor Opublikowano 17 Listopada 2011 #4 Opublikowano 17 Listopada 2011 Ewentualnie nad paleniskiem na drodze spalin do komina. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi