Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Bulgotanie W Grzejnikach Latem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:) trudno stwierdzić

1 nic mi się nie gryzło i nie bulgotało

2 dop. kupione i nawet nie zalane :P

3 ja to traktuje trochę jak umarłemu kadzidło, ty natomiast musisz się ratować

4 to co pisałem, to tylko z czytania opisów na opakowaniach podczas poszukiwania specyfiku dla siebie, moje doświadczenie z tą chemią 0.

Opublikowano

Witaj Stal +Mosiądz (miedz +cynk) + aluminium :1998 r zalane Płynem K-2 1litr na 50 l wody nie bulgocze 3 odpowietrzniki straciły szczelność,wymienione.Wykonanie własne może dlatego jeszcze nie straszy.poz Hermogenes

Opublikowano (edytowane)

Moja pomyłka płyn CH-2 :; K-2 to do samochodu skleroza nie choroba ale się naszukać trzeba.poz Hermogenes

Powinienem dolać nowego na opakowaniu jest napisane skuteczny 3 lata

Edytowane przez Hermogenes
Opublikowano

Panowie, nie wiem co się dzieje. Czy to poczciwa tequila tak rozjaśnia umysł, czy to już maligna...

Jak pisałem pierwszego (i jedynego) posta w tym temacie, to myślałem, że wszystko wiem a Paweł nie wie nic i chciałem mu pomóc (choć się grzecznie przyznałem, że w temacie nie siedzę).

Teraz widzę, że Paweł kuma o co chodzi, więc co to jest - podpucha jakaś? :lol:

Paweł powiedz po prostu co należy zrobić i sprawa załatwiona. ;)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Ja nie sprawdzam bo jak pisałem wcześniej mnie nie bulgocze dokładnie wiem o co chodzi jony są w wodzie destylowanej w równowadze (stężenie obojętne) .ph 7 a chemikiem nie jestem tlatego dałem małe zastrzeżenie .Ja tylko siedzę na drzewie i strącam jabłka.poz Hermogenes

Opublikowano (edytowane)

Vernal

Z kad wiesz ze ja wiem wszystko :rolleyes:

Nie ma złotego srodka raczej

Zanim cos zrobie wole sie upewnic i nie jeden a wiecej razy przekonac do działania-w tym wypadku inhibitora.

Sa opinie ze on działa wiecej niz rok,równiez mozna spotkacsie z opiniami o działaniu 2 miesiecy, pewnie wszystko zalezy od jakosci srodka i srodowniska aplikacji.

Około 300pln wydane na srodek działajacy 2 miesiace mija sie z celem.

Mam cała instalacje oprucz podłogówki w miedzi wiec proces rozpadu wody na wodór jest zoptymalizowany.

Zastanawia mnie jeden fakt,mianowicie dlaczego po zagotowaniu wody ujawnił sie proces rozpadu.

U mojego znajomego który brał grzejniki razem ze mna nie ma zadnych oznak korozji elektrolitycznej - galwaiczna zachodzi.

Robie próbę szczelnosci wykluczajac przeciek.dobiłem na 1 atm,musze poszukac dokładniejszy manometr mój ma mało dokładna skale - jest do 1 MPa.

Edytowane przez Paweł26